Ekonomi  ile ilgili olayların, gelişmelerin ve kararların; günlük yaşama, bireye doğrudan yarattığı durumları incelemeden, ana hatlarıyla; doğrudan yansıtan haberciliğe makroekonomi haberciliği denmektedir.Ekonomi haberleri genel olarak; sanayi, finans, borsa, tarım, ticaret, ihracat, ithalat
sektörleri ve borsa ile piyasa haberleri olarak düzenlenmektedir. Bu alanda meydana gelen
gelişmeler de ekonomi haberlerinin ana hatlarını oluşturmaktadır. Enflasyon olgusu da ekonomi haberleri içinde önemli bir yeri olan alanlardandır. Günümüzde yapılmakta olan ekonomi haberciliğinde ise; Fatma Teyze’nin Pazar torbasını kaça doldurduğu, iş adamının ödeyeceği vergi yükümlülükleri, enflasyon, faiz, büyüme rakamların ve yatırım programlarına kadar birçok alanda, uzman ekonomi analistlerinin yaptığı değerlendirmeler yer almaktadır. Ekonomi haberciliğinde, dünyadaki gelişmeleri de yakından takip etmek gerekir.

Alanında uzman kişilerin, ekonomide gün be gün yaşanan gelişmeleri, bireysel değerlendirmeden toplumsal değerlendirmeye kadar, ekonomi hakkında ulaşabileceğiniz her eşey uzmanekonomi.com adresinde sizlerle buluşmaktadır.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun her ayın 3’ünde yayınlamış olduğu enflasyon
rakamları, Menkul Kıymetler Borsası’nda yaşanan gelişmeler, döviz ve altın piyasalarında görülen
dalgalanmalar, dünyada yaşanan ekonomik gelişmeler, dünya borsalarının genel durumu, dünya borsalarında yaşanan olumlu ya da olumsuz gelişmeler ve bunların ülke ekonomisine etkileri, Uluslararası Para Fonu’nun, Dünya Bankası’nın, halkı yakından ilgilendiren yiyecek markalarının, hizmet sektörlerindeki fiyat hareketlerinin, endüstri ve ticaret kuruluşlarının etkinliklerini, dış alım ve dış satım rakamlarının yaşadığı tüm gelişmeler, ekonomi haberlerinin ana konularını oluşturmaktadır.

Ekonomi Haberlerinin Uzman Görüşle Servis Edilmesi

Ekonomi, bireylerinin yaşamlarını doğrudan etkileyen ve de günlük yaşamda son derece önemli bir  yere sahip bir olgudur. Bu sebeple; ekonomi haberleri, yayın organlarında en önemli haberler arasında ilk sırada yerini alır. Ekonomi haberleri, toplumun yakından ilgilendiren en önemli haberler olması bakımından, doğru bir içerikle ve uzman kişilerin gözünden aktarılmalıdır. Bunun nedeni de günümüzde insanların, ekonomik gelişmelere göre yaşamlarını şekillendiriyor oluşudur. Bizler de uzmanekonomi.com ekibi olarak; ekonomi haberlerinin uzman görüşle servis edilmesine ve de sizlerin doğru kaynaktan doğru bilgiler alarak ekonomi gündeminden haberdar olmanızı sağlıyoruz.

Ekonomik kavramlar içinde yer alan makroekonomi, ekonomik gündemi de belirleyen bir alandır. Ekonomik olayların bir bütün olarak incelenmesini ve sizlere o şekilde aktarılmasını sağlar. Makroekonominin konuları arasında; ulusal gelirler, maliyedeki gelişmeler, para ve kredi politikalarının son durumları, istihdamda son durum, toplam tasarruf ve talep, ulusal yatırımlar, kamu harcamalarında son durum, tüketim harcamalarında yaşanan gelişmeler, para talepleri, uluslararası ekonomik ilişkiler gibi son dere önemli konular yer alır. Bizler de  bu konuları, alanında uzman analistlerimiz sayesinde sizlere en doğru biçimde ulaştırmaktayız.


Türkiye ekonomisinde yaşanan genel gidişat hakkında bilgi sahibi olmak, gelişmeleri ve açıklanan makroekonomik göstergeleri değerlendirerek sizlere sunan ekibimiz sayesinde; Türkiye ekonomisinin gelişim sürecini gösteren rakamları sizlerden yakında takip etme şansına sahip olacaksınız.

Ekonomi alanında çalışan deneyimli muhabirlerimiz de, diğer muhabirlerden farklı olarak; günlük olayları gözetleyen ya da
haber avcılığı yapan bir anlayışta görev yapmazlar.. Ekonomi muhabirlerimizin hedeflerinin başında; rutin haberler ve daha çalıştığı firmayı, diğer firmalardan farklı kılmak için yaptığı özel haberler gelmektedir sizlerin de uzmanekonomi.com sitesini takip etmenizle; bu ayrıcalıklardan yararlanma, farklı ekonomi haberlerine en hızlı ve en doğru biçimde ulaşma şansınız olacak.