Arnavutköyde satılık arsalar, özellikle yeni projeler gündemde olduğu müddetçe daha fazla değer kazanacak ve daha fazla rağbet edilmesini sağlayacaktır.

Kanal İstanbul projesi, güzergah olarak kesinlikle Arnavutköy olarak karar verilmiştir. Bu projenin güzergahı Küçükçekmece başlangıç olmak üzere Şamlar, Sazlıbostan ile Çilingir ve Dursunköy semtlerinden geçmek üzere Baklalı istikametinden Yeniköy aksı istikametine doğru devam etmektedir. Son bağlantı yeri ise Karadeniz’dir.
Kanal İstanbul projesinin amacı, özellikle gemi trafiğinde uluslar arası ticaretimizin daha kazançlı hale gelmesini sağlamaktır. Uluslar arası gemilerden elde edilecek vergi gelirinin artması ve diğer mega projeler ile de dünyanın en önemli kentlerinden birisi olma yolunda hızla ilerleme sağlamak Kanal İstanbul projesinin en büyük amacıdır. Kanal İstanbul güzergahında yapılması tasarlanan başka bir proje ise Yeni Şehir Projesi Künyesi olmuştur.

Mega projelerden birisi de 3. Havalimanı projesidir. Bu proje, tamamı ile Avrupa’nın en büyük havalimanı özelliğinde bulunmaktadır. Bu proje kapsamında belirtilen havaalanı; 6 tane pist, hava trafiği kontrol kuleleri, 1 tane kargo terminali, kargo apronu, bakım ünitesi, yolcu terminali, hangar ve yardımcı binalar, VIP terminal, yakıt çiftliği, itfaiye, 1 tane metro bağlantısı, havaalanına çıkacak hizmet ve bağlantı yolları bulunmaktadır.

Kuzey Marmara Otoyolu projesi kapsamında, 3. Boğaz köprüsü de ihale içerisine alınacaktır. 3. köprü olarak 1. Boğaziçi köprüsü ile Fatih Sultan Köprüsü arasında inşa edildi. Köprü birinci ayağı Bebek sırtlarından, Vaniköy ayağına kadar uzanmaktadır.

Yeniköy, Arnavutköy bölgesinde yer almakla birlikte, oldukça zengin bir görünüme sahiptir. Yeniköy’de tapılması planlanan Yat Limanı, belki de İstanbul için oldukça gerekli bir alan olacaktır. Özellikle deniz turizmi için kazanç elde edilebilecek sayılı alanlar içerisinde yer almaktadır. Bu gelişmeler sebebi ile Arnavutköyde satılık arsa fiyatları oldukça artmıştır. Proje kapsamında yapılması tasarlanan bir çok yeni yer, dolayısı ile de nüfusun belli oranda artmasına da neden olacaktır. Nüfus artışı ise Arnavutköy için gelir düzeyinin artması anlamına gelecektir. Genel anlamda yapılacak çalışmalardan ziyade, İstanbul sınırları içerisinde bulunan Arnavutköy bölgesinde yeni projeler doğrultusunda yapılacak her türlü çalışma kişilerin daha fazla kazanç sağlamalarına yardımcı olacaktır.

Türkiye de ekonomi alanında yapılması gereken birçok çalışma, gayrimenkul sektöründe de çalışmaların hızlanmasını sağlamıştır. Yapılacak yatırımlar için danışmanlık hizmetlerini esirgemeyen Altuntaş gayrimenkul, her türlü kanun ve kurallar çerçevesinde yatırımcılarına kazanç sağlamaya devam etmektedir.

Arnavutköy için yapılacak olan yatırımların ulaşım, birinci sınıf sanayi siteleri, ticari alanlar ile Arnavutköy’ün gayrimenkul alanında yaptığı sıçramaların nedenini anlatmaktadır.  Gayrimenkul alanında yapılan çalışmalar içerisinde tarla vasfı taşıyan yerlerde bulunmaktadır. Diğer arsalarda da olduğu gibi tarlanın, bu projelerin bulunduğu alanlar içerisinde imar izninin bulunması ile ya da imara açılması ile oldukça rahat bir şekilde değer kazanması, yapılan yatırımları oldukça avantajlı duruma getirecektir. Her türlü detayı düşünerek hareket edilmesi, Arnavutköy’de arsa ya da tarla almak isteyen kişilerin, bu alacakları tarlaların veya arsaların hazırlanan proje kapsamında kalıp kalmaması da bilinmesi gereken gerçekler içerisinde yer alır. Bunun için yapılması gereken tek şey danışman firmanızı bularak, tüm detayların incelenmesi ile en avantajlı alışverişi yapmaktır. Bu nedenledir ki yapılacak yatırımların Yeniköy, Tayakadın, Karaburun, Balaban, İmrahor yerleşim yerlerinde olması, oldukça önemlidir. Fakat yer ayarlansa dahi ayrılacak bütçe de bir o kadar önem taşımaktadır. Arnavutköy’de arsa fiyatları belirli yerlere ve konuma göre farklılık göstermektedir. Bu nedenle danışılacak firmanın tüm bilgileri doğru bir şekilde aksettirmesi çok önem taşımaktadır.