Kredilerini bankalardan alan kişiler bilindiği üzere belirli belgeleri de bankalara teslim etmek zorundadır. Genel olarak bu belgeler kimliklerini doğrulamak ve gelir düzeylerinin belirlenmesi için istenmektedir. Tekkredi sisteminde kişilerin mevcut kredi kartı ve kredi borçları bir araya gelerek yapılandırılırken bunun sonrasında kişilerin çok daha kolay bir ödeme yapması ve artık faiz ödemekten kurtulması amaçlanıyor. Bu amaç doğrultusunda borçların resmi olarak bitiş tarihi daha ileri bir tarihe atılmış olsa da taksitlerde ödenen ücretlerde düşüş olduğundan kişiler rahatlıkla ödemelerini aksatmadan yapabiliyor.

Tekkredi başvuruları yalnızca Tekkredi.com üzerinden gerçekleştirilebildiği için kişilerin herhangi bir belge de istenmiyor. Yalnızca kişilerin kişisel bilgilerinin doğru bir şekilde girilmesi gerekiyor. Ancak bu sistem içerisinde Tekkredi sitesi bir banka olarak hizmet vermiyor. Yalnızca anlaşmalı olan bankalar ile görüşerek kişilerin borçlarının yapılandırılmasında bir aracı görevi görüyor. Bu doğrultuda eğer kişiler siteye girip üyelik işlemlerini yaptıktan sonra başvurularını yaparlarsa ve gelen teklifleri kabul ederlerse bunun sonrasında banka gerekli belgeleri kişilerden talep ediyor. Bu belgelerin nasıl iletileceği konusunda da bankanın yetkili kişileri yardım ederken kısa süre içerisinde belgeler teslim edildiğinde tamamen sorunsuz bir şekilde krediler alınmış oluyor.

Tekkredi üyeliklerini yaptıktan sonra başvurularını da yapan kişilerin yapılandırmalar için onaylanmama durumları da gerçekleşebiliyor. İlk etapta kişiler mevcut borçlarını girdikten sonra kendilerine 3 iş günü içerisinde bir teklif geliyor. Eğer kredi borcu olan kişiler için bu aylık ödemeler son derece uygunsa kendilerini bunu onaylıyor ve böylece önonaylar alınmış oluyor. Bu onay işlemlerinde sonra artık kişiler anlaşmayı sağladıkları banka ile muhatap olmaya başlıyor. Bu aşamada bankalar kişilerden çeşitli belgeler istiyor ve bu dönem içerisinde adaylar konusunda araştırmalarına devam ediyor. Eğer kişiler belgelerin teslimi aşamasında belgeleri vermezlerse ya da bankalar sicil kaydında istenmeyen bir durum ile karşılaşırlarsa krediler borçlu olan kişi teklifi onaylamış olsa dahi gerçekleşemeyebiliyor.

Başvuru işlemlerini yapan kişilere genellikle bankalar ile yapılan görüşmeler sonrasında olabilecek en iyi teklif sunulurken bu teklif için bankalardan onay alınıyor. Bu sebeple de gelen teklif kişiler tarafından kabul edildiğinde yapılandırma işleminin onaylanmaması çok fazla yaşanan bir durum olarak görülmüyor. Bu sebeple de kişiler eğer teklifleri vererek sonrasında istenen belgeleri bankaya iletirlerse rahatlıkla borçlarını yapılandırarak çok daha rahat bir biçimde ödemeye başlıyorlar.

Tekkredi.com sitesine girerek bu ayrıcalıklı hizmeti alan kişilerin Tekkredi sistemi için ödemesi gereken tutar yalnızca 9,99 TL olarak belirlenmiştir. Bu bedel gerekli belge işlemlerinde ve bankalara yapılan başvurularda gerekli olan ücret olduğundan son derece uygun düzeylerdedir. Bu ücret işlemler gerçekleştikten sonra alınırken yapılandırma işlemi sayesinde borçlarını rahatlıkla ödemeye başlamış olan kişiler için bu bedel oldukça düşüktür. Borçlarını bu şekilde ödemeye başlayan kişiler eğer bu sistem içerisinde de borçlarını ödeyememeye başlarlarsa diğer kredi borçlarında olduğu gibi borçlarına faizler işlemeye başlayacaktır. Bu durumda kalmamak için gelen teklifi kişilerin iyi bir şekilde değerlendirmesi gerekmektedir.