Oğuz'un açıklamalarına göre, iktidarın 1990’lı yıllarda uygulanan vergi politikalarını tekrar gündeme getirmeye hazırlandığı ifade edildi. Ekonomik krizin derinleşmesiyle birlikte vergi artışlarının kaçınılmaz olduğunu dile getiren Oğuz, önümüzdeki dönemde vergi yüklerinde artış beklentisi olduğunu vurguladı.

Öncelikli olarak, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) üzerindeki artışların sıklaşabileceğine dikkat çekildi. MTV'de geçen yıl yapılan artışların bu yıl da devam edebileceği, hatta yılda üç veya dört kez artırılabileceği öngörüldü.

KDV oranlarının yüzde 24'e çıkarılması için çalışmalar yapıldığına işaret eden Oğuz, birden fazla gayrimenkule sahip olan vatandaşlara ek bir vergi getirilmesinin planlandığını belirtti. Bu verginin oldukça yüksek olabileceği ve ödenemezse evlerin icraya verilebileceği uyarısında bulundu.

Ayrıca, 1600 cc'yi geçen araçlara ağır vergilerin geleceği ve geçmiş yıllarda uygulanan bir vergi olan "peşin vergi"nin yeniden gündeme gelebileceği ifade edildi. Peşin verginin, kazanılmayan gelirlerin vergilendirilmesi anlamına geldiği ve ekonomideki kayıt dışılığı artırabileceği belirtildi.

Ticaret Bakanlığı Otomobil Piyasasında Düzenleme Yapıyor Ticaret Bakanlığı Otomobil Piyasasında Düzenleme Yapıyor

Oğuz, devletin vergi toplamasının enflasyonu artırıcı bir etkiye sahip olduğunu ve bu durumun ekonomiyi olumsuz etkileyebileceğini vurguladı. Bu nedenle, vergi politikalarının dengeli bir şekilde uygulanması gerektiğine dikkat çekti