Ünlü gazeteciler, emekli maaşlarındaki güncel gelişmeleri paylaşarak Ankara kulis bilgilerini aktardılar. Önceki revizyonla yüzde 42,57 olan emekli aylıkları, geçtiğimiz günlerde yapılan yeni bir revizyonla yüzde 49,25 olarak belirlenmişti. Ancak bu zam oranının, 6 bin 700 TL kök aylığına sahip emeklileri etkilememesi eleştirilere neden olmuştu.

Isparta’da genç kız böcek ilacı içerek zehirlendi Isparta’da genç kız böcek ilacı içerek zehirlendi

Bu bağlamda en düşük emekli aylığının 10 bin TL seviyesinde kaldığı belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024'ü 'emekli yılı' ilan etmesiyle birlikte, 15 bin TL açlık sınırının altında kalan emekli maaşları da dikkat çekmektedir.

Ünlü gazeteciler, Ankara kulislerinde konuşulan yeni gelişmeleri paylaşarak net rakamları açıkladılar. Kısa Dalga yazarı Mehmet Çetingüleç, en düşük maaşın seçim öncesinde 14-17 bin TL arasına çıkarılacağı konuşulduğunu ifade etti. Özellikle yüzde 33 oranındaki en düşük aylığın sınırlanmayacağını belirten Çetingüleç, bu durumu "Bu kadar ağır bir tablo içerisinde yer alan emeklileri 10 bin TL maaşla seçime götürmek Hükümet için de çok akılcı bir strateji değil" şeklinde değerlendirdi.

Ekonomi yazarı Şeref Oğuz ise Çetingüleç'in kulislerden aldığı bilgiyi daha önce dile getirdiğini ve Mart ayında bir düzeltme beklendiğini belirtti. Oğuz, Türk-İş'in 2023 Aralık ayında açıkladığı açlık sınırının 14 bin 431 TL'ye yükseltileceğini öngördü. Bu gelişmeler, emekli maaşları üzerindeki konuşmaların gündemdeki önemini vurguluyor.