Genç yaşlardan itibaren çalıştığını belirten Dinçer, babasının tır şoförlüğü olması sebebiyle işler kendisine kaldığı için 6 yaşından itibaren bahçe işleriyle uğraşmaya başlamış.

Devamsızlık yapmasına rağmen okula devam edip Konya Selçuk Üniversitesi Edebiyat Öğretmenliği'ni kazanan Dinçer, öğretmenlik kariyerine başlamasına rağmen üretim tutkusundan vazgeçmemiş. 25 yıllık öğretmenlik hayatıyla birlikte her yıl çitçilik yaparak üretime devam eden Dinçer, "Okulda her zaman 20 gün devamsızlık yapardım. Sürekli olarak bahçe işleriyle uğraşırdım. Ardından okuyup öğretmen oldum, ama hala bu işi sürdürdüm. Kışın okul, yazın bahçe işleri hep devam etti." şeklinde ifade ediyor.

Isparta İçin Meteoroloji'den Uyarı Geldi Isparta İçin Meteoroloji'den Uyarı Geldi

Emekli olduktan sonra dahi üretkenliğini sürdüren Dinçer, öğretmenlik yıllarında bile kendi üretimini yapmaktan vazgeçmemiş. Ayrıca 5 farklı dili kendi çabalarıyla öğrendiğini belirten Dinçer, emeklilik sonrasında Isparta'ya yerleşip sebze üretimine odaklanmış.

Dinçer ifadelerinde; “Çocukluğumdan beri toprakla iç içe, üretkenlikle büyüdüm. Babamın tır şoförlüğü yaptığı yıllardan itibaren, bahçe işlerine küçük yaşlarda başladım. Okulda devamsızlık yapmama rağmen, çalışkanlığımı hiç kaybetmedim. Selçuk Üniversitesi'nde öğretmenlik eğitimi aldım, fakat öğretmenlik kariyerim boyunca dahi kendi üretimimden vazgeçmedim. Her fırsatta bahçe işlerimle ilgilendim, öğrencilere de bu konuda örnek olmaya çalıştım.

Emekli olduktan sonra Isparta'ya yerleşip sebze üretimime devam ettim. Toprağa olan sevgim ve üretken ruhum hiç eksilmedi. Pazarda kendi yetiştirdiğim ürünleri satmak, benim için sadece bir geçim kaynağı değil, aynı zamanda hayatıma anlam katıyor. Tarladan sofraya uzanan bu güzel serüvenimi paylaşarak, insanlara doğal ve taze ürünler sunmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Ali Rıza Cesur