Emekli maaşlarının yeni dönemdeki miktarlarının açıklanmasının ardından birçok banka promosyon miktarlarını revize etti. Kamu ve özel bankalar, emekli maaşlarını kendi şubelerine taşıyacak müşterilere yönelik avantajlı kampanyalarını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli promosyonlarıyla ilgili yaptığı açıklama sonrasında, bankaların promosyon ödemelerindeki artış oranları merak konusu oldu. Kamu bankalarındaki promosyon ödemeleri yüzde 166 oranında artarken, özel bankalarda bu oran yüzde 44'e ulaştı. Bu artışla birlikte, en yüksek emekli promosyon ödemesi 18 bin TL'ye çıktı.

Türkiye'deki kamu bankaları, emekli vatandaşlara yönelik promosyon ödemelerinde ciddi bir artışa imza attı. Asgari promosyon miktarı 8 bin TL olarak belirlenirken, maaş miktarına bağlı olarak bu tutar 12 bin TL'ye kadar çıkabilmekte. Özel sektör bankaları da Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) özel anlaşmalarıyla promosyon ödemelerini artırarak 18 bin TL'ye kadar yükseltti.

Bankalar, müşterilerine ek hizmetler sunarak daha yüksek promosyon ödemeleri teklif edebiliyor. Emekli maaşı alan her birey, bağlı oldukları bankadan '3 yıl boyunca maaşımı buradan alacağım' şeklinde bir taahhüt vererek promosyon ödemesinden faydalanma hakkına sahip.

Eski ve yeni başkanların borç tartışması Eski ve yeni başkanların borç tartışması

Emeklilik süresi üç yılını dolduran vatandaşlar yeni emekli promosyonu alma hakkı elde ettiler. Emekliler, mevcut bankalarıyla yeniden görüşerek güncellenmiş promosyon tutarlarını talep edebilirler. Ayrıca tercihlerine göre farklı bir bankaya geçiş yapma imkanına da sahipler. Mevcut promosyon anlaşmasının iptali ve kalan ödemelerin iadesiyle, daha avantajlı teklif sunan bir bankayla yeni bir anlaşma yapılabilir. Promosyon süresi dolan emekliler serbestçe tercih ettikleri bir bankadan ikinci promosyonlarını alabilirler.

Banka değişikliği, promosyon süresinin dolmasını beklemeden de gerçekleştirilebilir. Kredi kullanmamış emekliler kalan promosyon bedelini iade ederek mevcut bankalarından ayrılma hakkına sahipler. Bu hak sınırsız sayıda kullanılabilir. Emekli maaşlarının yatırılacağı banka, e-Devlet üzerinden veya bankanın herhangi bir şubesine yapılan başvuru ile kolaylıkla seçilebilir ekstra bir işleme gerek yok.

Bankaların Nisan ayı banka promosyonları şu şekildedir:

  • Ziraat Bankası: 12.000 TL'ye kadar promosyon ödemesi
  • Halkbank: 8.000 TL ile 12.000 TL arasında promosyon ödemesi
  • Vakıfbank: 5.000 TL ile 12.000 TL arasında promosyon ödemesi
  • DenizBank: 5.000 TL ile 12.000 TL arasında promosyon ödemesi
  • İş Bankası: 5.000 TL ile 12.000 TL arasında promosyon ödemesi
  • Türkiye Finans: 5.000 TL ile 12.000 TL arasında promosyon ödemesi
  • Fibabanka: 5.000 TL ile 12.000 TL arasında promosyon ödemesi
  • Garanti BBVA: 6.250 TL ile 15.000 TL arasında promosyon ödemesi
  • QNB Finansbank: 6.250 TL ile 15.000 TL arasında promosyon ödemesi
  • Akbank: 6.250 TL ile 15.000 TL arasında promosyon ödemesi
  • Yapı Kredi: 9.250 TL ile 18.000 TL arasında promosyon ödemesi
  • ING: 6.250 TL ile 15.000 TL arasında promosyon ödemesi

Haber Merkezi