Milyonlarca en düşük emekli maaşı alan emekli, 16 bin TL'nin altında bir maaşla yaşadığı için sosyal medyada seyyanen zam taleplerini dile getiriyor.

AK Parti kulislerinde seyyanen zam konusunda konuşulanlar, Pazar günü İstanbul mitinginde açıklanacağı yönünde. Emekli maaşlarına 5 bin TL seyyanen zam yapılacağı da iddialar arasında yer alıyor.

SGK Uzmanı Emin Yılmaz, MAK Haber canlı yayınında seyyanen zammın net tarihini açıkladı. Yılmaz, Pazar günü seyyanen zammın açıklanması durumunda şu tarihi işaret etti: "Meclis 2 Nisan'da toplanacak. Eğer bu hafta sonu sayın Cumhurbaşkanı mitingde seyyanen zamı açıklarsa, ilk artış Nisan, Mayıs ve Haziran aylarını kapsayacak. Temmuz ayında planlanan bir artış olacağı için, Temmuz ayından sonraki dönemde bir düzenleme yapılacak. Peki, bu Temmuz mu Nisan mı? İşte bu noktada ehemmiyetli bir karar alınmış olacak."

2 Mayıs 2024 A101 Aldın Aldın kataloğu 2 Mayıs 2024 A101 Aldın Aldın kataloğu

Yılmaz, son seçimlerde verilen vaatleri hatırlatarak net rakam konusunda detaylar sundu: "Son seçimlerde bu tür vaatler yapıldı. Ancak emekliye 10 bin TL gösterilip 2 bin TL verilmişti. Benzer bir tabloyu seyyanen zam konusunda da yaşayabiliriz." dedi.

Haber Merkezi