Otomobilin Kaldırıma Atlayışı Büyük Endişe Yarattı Otomobilin Kaldırıma Atlayışı Büyük Endişe Yarattı

Özellikle Emeklilikte Prime Takılan kadınlar sigorta başlangıcından önce çocuklar için borçlanma yapıp primlerini tamamlamak istiyorlar. Mevcut yasada çocuk borçlanmasından faydalanmak için sigorta başlangıcının doğumdan önce olması gerekiyor.  Haber merkezimize gelen talepler şu şekilde sıralanıyor.
1-) 53 yaşında bir kadınım. Sigorta girişim 2005 yılında. Bu güne kadar toplam 3800 gün prim ödedim. Emekli olabilmek için 700 gün daha prim ödemem ayrıca 60 yaşına kadar beklemem gerekiyor. Eyt kapsamında yüzbinlerce kişi 40-50 yaş aralığında emekli edildi. Ben ve benim gibi binlerce kişi sigorta başlangıcından önceki doğum borçlanmasından faydalanmak istiyoruz. Ayrıca sayın Cumhurbaşkanımızdan 2000 le 2008 yılları arasında sigorta başlangıcı olanlarında emeklilik kapsamına alınmasını talep ediyorum.
2-) Ev hanımıyım. 55 yaşındayım. Primim doldu. Sigorta başlangıcım 2003 yılında başlıyor. Emekli olabilmem için 5 yıl daha beklemem gerekiyor. 2003 yılında sigorta girişim olduğu için emekli olamıyorum. 2000 yılından sonra işe başlayanların kademeli olarak emeklilik kapsamına alınmasını sayın Cumhurbaşkanımızdan arz ve talep ediyor yardımlarını bekliyorum.
3-) 2001 yılında işe başladım. 22 yıldır sigortam düzenli olarak yatıyor. 48 yaşındayım. 2 yıl işe geç başladığım için emekli olamıyorum. Hükümetimizden bizlere de yardım etmesini ve emekli olmayı istiyorum.
Sayın Cumhurbaşkanımız halkımızın taleplerini her zaman dikkate almıştır ve halkımızın her zaman yanında olmuştur. Haber merkezi olarak bize gelen talepleri bu platformda paylaşıyoruz ve Hükümetimizden torba yasa kapsamında bu taleplerim değerlendirtilmesini talep ediyoruz.