Sigaraya yeni zam geldi! İşte yeni liste… Sigaraya yeni zam geldi! İşte yeni liste…

 Emlak Satışında Yeni Dönem: Yetki Belgeli Emlakçılar İçin Zorunluluk

Emlak sektöründe önemli bir değişiklik geliyor. Yapılan yeni düzenlemeye göre, artık emlak ilanı vermek isteyen emlakçıların yetki belgesi almaları gerekecek ve sözleşme olmadan ilanlar emlak portallarında yayınlanamayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan taşınmaz ilanı düzenlemesi sonrasında duyurulan bu önemli değişiklik, sahte ve asılsız emlak ilanlarının önüne geçmeyi amaçlıyor. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, yeni düzenleme ile ilan vermek isteyen emlak danışmanlarının yetki belgesi almadan ilan giremeyeceğini açıkladı.

Güleroğlu ayrıca sahte ilanlarla mücadele edilmesi amacıyla yaptırım ve cezaların uygulanacağını belirterek, "Bir süredir bazı kişiler, '500 bin ya da 800 bin liraya satılık ev var' diyerek uygun fiyatlı ev ilanı ile önce insanları çekip, sonra başka evlere yönlendirme yapıyorlardı. Sahte ilan kullanılıyordu. Yasada sahte ilanların verilmesini önleyici maddeler var. Ayrıca artık emlakçı bir ilan girmek istiyorsa, yetki belgesi alması gerekiyor. Dairenizi satmak istiyorsanız ve emlak danışmanı ile çalışacaksanız; bir sözleşme devreye giriyor. Aslında bu sözleşmeler hep vardı ancak düzenleme ile zorunlu hale getirildi. Artık sözleşme olmadan ilanlar, bu portallarda yayınlanmayacak. Bu duruma aksi davrananlar ve yanıltıcı ilan verenler hakkında 10 bin ile 100 bin lira arasında para cezası var" dedi.

Yeni düzenleme ile kötü niyetli emlak danışmanlarının vatandaşları zarara uğratmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. Güleroğlu, vatandaşların ve emlakçıların korunduğu bu düzenlemenin, sektördeki sahte ilan sorununu azaltacağını vurguladı. Emlak sahiplerinin artık kendi evlerini satabileceklerini ve sahte emlakçıların faaliyetlerine son verileceğini söyledi.