Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı (KOM), Terörle Mücadele Daire Başkanlığı (TEM) koordinesinde ve MİT Başkanlığı'nın destekleriyle FETÖ'ye yönelik 77 ilde eş zamanlı düzenlenen KISKAÇ operasyonlarında toplamda 611 şüpheli şahıs yakalandı.

Operasyonlar aşağıdaki illerde gerçekleşti: Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Yozgat ve Zonguldak.

Operasyonlar sırasında FETÖ'nün güncel ve finansal yapılanmasına yönelik şu tespitler yapıldı:

Sağanak Yağışlar Sütçüler'i Vurdu Sağanak Yağışlar Sütçüler'i Vurdu
  • Terör örgütünün il, eğitim ve finans yapılanması içinde faaliyet yürüten kişiler,
  • Gaybubet evlerinde saklanan şüpheliler,
  • İllegal yollardan yurt dışına kaçmaya çalışan veya bu kaçışa yardım eden kişiler,
  • Bylock kullanıcıları veya örgüt içi iletişimlerde adı geçen kişiler,
  • FETÖ üyeliği veya yöneticiliği iddiaları bulunan kişiler.

Bu kişilerin faaliyetlerinin örgütün finansal yapısını ve eğitim faaliyetlerini desteklemek amacıyla olduğu tespit edilmiştir. Operasyonlar sırasında ayrıca şüphelilerin yasa dışı yollarla yurt dışına kaçarken sahte kimlik ve pasaportlar kullandıkları, öğrenci kazandırma çalışmaları yaptıkları, öğrenci evleri açtıkları, örgüt içi yapılanmayı sürdürdükleri ve cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin etkin pişman olmalarını engellemek adına örgüt paralarını ailelere aktardıkları belirlenmiştir.

Operasyonları gerçekleştiren polislerimizi tebrik ediyoruz. Bu operasyonlar, FETÖ'ye yönelik kararlı bir mücadeleyi yansıtmaktadır.