Son dakika haberine göre Enerji Bakanı Fatih Dönmez Isparta'da açıklamalarda bulunuyor.

Bakan Dönmez'in açıklamaları şu şekilde:

3 Şubat Perşembe günü Isparta'da aniden başlayan yoğun kar yağışı ve beraberindeki soğuk hava dalgası nedeniyle şehir genelinde olumsuz bazı hadiseler yaşandı. sağolsun başta Özel İdare ekiplerimiz olmak üzere belediyelerimiz afad ekiplerimiz ve ilgili dağıtım şirketlerimiz afetten etkilenen bölgelere müdahale etmeye başladılar.

An itiariyle köyler dahil ulaşım yolları açık durumdadır. Sağlık kurumlarımız hizmetlerine devam etmektedir. Ancak yoğun kar ve tipi nedeniyle enerji alt yapımızda ciddi hasarlar oluştu. Ekiplerimizin yoğun çalışmalarıyla birlikte ilk gün kesintilerde önemli bir azalma var. 188 köyde toplamda 113bin abone enerjisiz kaldı. Vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyetin bir an önce giderilmesi için sahada 7/24 çalışan bir ekip var. İnşallah bütün imkanlarımızı seferber ederek il merkezimizdeki enerjisiz olan abonelere gün içerisinde enerji verilecektir.

Isparta’da Cami İmam Hatibi saldırıya uğradı Isparta’da Cami İmam Hatibi saldırıya uğradı

Şuan itibariyle İlimiz genelinde bulunan 299 bin abonenin yaklaşık yüzde 93'ü enerjili durumdadır.  Kalan 20 bin abonemize elektrik verilmesi için ekiplerimiz sahada canla başla çalışıyor. nİklim ve kar nedeniyle kırsaldaki şebekeye mücadelede zaman zaman zorluklara sebep oluyor.

Şu anda sahada 280 personel, 63 sepetli araç, 37 arazi aracı, 11 kabinli araç, 3 vinç ve 19 jeneratörle kesintilere müdahale ediliyor.