Uzun yıllardır Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürlüğü görevini yürüten Esen Diler, memleketi Gazipaşa’dan belediye başkan adayı olmak için istifa etti. Ak Parti’den yarışa girmeye hazırlanan Diler ’in 26 Kasım’da yapılacak temayül yoklamasına katılması bekleniyor.

ESEN DİLER ADAY ADAYLIĞINI DUYURDU

Ak Parti’den memleketi Gazipaşa’ya belediye başkan aday adayı olmak isteyen Esen Diler, memuriyetten istifa ettiğini açıkladı. Sosyal medya hesabından aday adaylığı kararını duyuran Diler, şu mesajı paylaştı:

“Değerli Dostlarım,

Büyük bir onurla sürdürmekte olduğum Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürlüğü görevinden istifa etmiş bulunmaktayım.  21/11/2023 Salı günü saat 11.00'de AK PARTİ Gazipaşa İlçe Binası önünde Gazipaşa Belediye Başkanlığı için Aday Adaylığımı açıklayacağım. Katılımınız ve desteğiniz güç verecektir.”

TEMAYÜL YOKLMASI YAPILACAK

31 Mart 2024'teki yerel seçim için Ak Parti’de 9 Kasım'da başlayan aday başvuruları 22 Kasım'a uzatıldı. 19 Kasım'da yapılması beklenen temayül yoklamasının da 26 Kasım'da gerçekleştirileceği açıklandı. Diler’in de temayül yoklamasına girmesi bekleniyor.

ESEN DİLER KİMDİR?

Yüzde 100 Faiz İndirimli Krediler Yolda Yüzde 100 Faiz İndirimli Krediler Yolda

Esen Diler, 1970 yılında Gazipaşa’da doğdu. Gazipaşalı emekli öğretmen Naciye Uysal ve Osman Uysal’ın 2 çocuğundan büyüğü olan Diler; ilk, orta ve lise tahsilini Gazipaşa’da tamamladı. Ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Memuriyet hayatına Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünde başladıktan sonra 1998-2002 yılları arasında Ziraat Bankası’nda görev aldı. 2002 yılından itibaren Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM)’de çalışmaya başlayan ve 2012 -2018 yılları arasında BYEGM Antalya İl Müdürü olarak görev yapan Esen Diler, 2018’den itibaren de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürlüğü görevini yürütmektedir. Diler, evli ve 1 çocuk annesidir.

antalyakorfez.com