Altın Mayısın İlk Gününde Hareketli Başladı Altın Mayısın İlk Gününde Hareketli Başladı

Vali Hüseyin Aksoy tarafından imzalanan bu yasaklama kararı, Valilik resmi web sitesinde duyuruldu. Karara göre, dilencilik yapan kişilere ve dilendirilen çocuklara veya engellilere para vermek yasaklandı.

Ayrıca, valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı, sağlık ve güvenlik açısından elverişsiz olan ortamlardan uzak tutarak, onların ruhen ve bedenen sağlıklı, ailelerine ve topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine imkan sağlamak maksadıyla; 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 9 (ç) maddesinde verilen yetkiye istinaden aşağıdaki kararlar alınmıştır:

  • Sokak, cadde, meydan, park ve bahçeler, gar, otopark, durak, tarihi ve kültürel mekanlar, ibadethaneler, metruk yapılar, inşaatlar alanları, banka ATM'leri, köprüaltları ve benzeri yerlerin barınma yeri olarak kullanılmasının yasaklanması.
  • Tren, otobüs gibi toplu taşıma araçlarında, mezarlıklarda, nikah salonlarında, bar, kulüp, diskotek gibi eğlence mekanlarında, umuma açık yerlerde, cadde ve sokakların kaldırımlarında, akan trafik üzerinde, kavşaklarda, trafik ışıklarında ve benzeri yerlerde 18 yaşın altındaki reşit olmayan kişilerin çalışmasının veya çalıştırılmasının ve vatandaşlarımızın bu amaçla çalıştırılan çocuklar veya engelli bireylere herhangi bir mal veya eşya satın almasının yasaklanması."

Karara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağı da açıklandı. Eskişehir Valiliği'nin bu kararı, diğer illerdeki vatandaşlar arasında sosyal medyada tartışıldı, bazıları bu tür yasakların kendi illerinde de uygulanmasını istedi. Isparta'dan bazı vatandaşlar, bu kararı doğru bulduklarını ve desteklediklerini ifade etti.