Kuranı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasında Birinci Oldu Kuranı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasında Birinci Oldu

Et ve Süt Kurumu Müdahale Ediyor: Kırmızı Et Fiyatlarına İthal Çözüm Yolda!

17 Ocak 2024 tarihinde kırmızı et fiyatlarındaki artış, Tarım ve Orman Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü, Et ve Süt Kurumu'na talimat vererek piyasayı dengeleme ve et fiyatlarını düşürme amacıyla 2024 yılında 600 bin baş besilik erkek sığırın ithal edileceğini açıkladı.

Bakanlık, Et ve Süt Kurumu aracılığıyla gerçekleştirilecek ithalatın, et fiyatlarındaki yükselişi dengelemeyi ve tüketicinin maliyetini düşürmeyi hedeflediğini belirtti. Bu kapsamda, 2023 yılında artırılan et ithalatının 2024'te de devam edeceği bildirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan '2024 Yılı Besilik Sığır İthalat Talimatı ve Teknik Kriterleri' belgesinde, 600 bin baş besilik erkek sığırın ithalatının planlandığı vurgulandı.

2023 yılında 1 milyar 57 milyon 630 bin dolarlık canlı hayvan ithalatının yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, bu rakamın 2018'den bu yana ilk kez 1 milyar doların üzerine çıktığı ifade edildi. Aralık ayı verileriyle birlikte 2017'deki 1 milyar 212 milyon dolarlık rakamın aşılmasının beklendiği belirtildi.

Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) verilerine göre, karkas etin kilogram fiyatının 264,19 TL'ye yükseldiği bildirildi. Yıllık değişimin yüzde 95,4 olduğu belirtilerek, karkas etin yüzde 60'ının kemiksiz et elde etmek için kullanıldığına vurgu yapıldı.