Bu durum, kredi sıkılaşmasının yanı sıra yüksek konut fiyatlarıyla birlikte ev alma isteğini engelliyor.

Aile Hekimlerine Yönelik Ruh Sağlığı Hizmetlerini Güçlendirme Eğitimi Aile Hekimlerine Yönelik Ruh Sağlığı Hizmetlerini Güçlendirme Eğitimi

Bankaların kredi verme politikalarının sıkılaşması ve faizlerin yükselmesiyle birlikte, vatandaşlar ev sahibi olmanın alternatif yollarını aramaya başladılar. Son dönemde, eskimiş, bakımsız ve hatta metruk konutlara ilgi arttı. Eskiden tercih edilmeyen, masrafı olduğu için alınmayan evler, artık ev sahibi olmak isteyenlerin gözdesi haline geldi. 600 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılan bu evler, uygun fiyatlarıyla dikkat çekiyor.

Emlakçı Cem Koçyiğitoğlu, 1-1,5 milyon TL'lik hatta 2 milyon TL'lik dairelerin dahi satılmaya başlandığını belirtti. Ancak bu dairelerin genellikle çok eski ve yıkımı yaklaşmış binalar olduğunu vurguladı. Konut kredilerinin özellikle devlet bankaları tarafından verilmediğini hatırlatan Koçyiğitoğlu, özel bankaların ise yüksek faizlerle kredi verdiğini ifade etti.

Bu evlerin bir kısmının oturmak için, bir kısmının ise yeni bina yapıldığında değer kazanması umuduyla alındığını belirten Koçyiğitoğlu, vatandaşlara almayı düşündükleri evleri hemen almayı önerdi. Bu yeni trend, ev sahibi olmak isteyenlerin farklı ve ekonomik çözümler arayışında olduklarını gösteriyor.

Haber Merkezi