Bakan Göktaş, yazılı bir açıklama yaparak, Evde Bakım Yardımı'nın 2006 yılında engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri amacıyla başlatıldığını hatırlattı.

Kıdem Tazminatında Yeni Düzenleme Kıdem Tazminatında Yeni Düzenleme

Evde Bakım Yardımı'nın, tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenenleri destekleyerek aile bütünlüğünü koruduğunu vurgulayan Göktaş, aylık ortalama 560 bin kişinin bu yardımdan faydalandığını ve hak sahibi başına aylık 5 bin 97 lira ödeme yapıldığını belirtti.

Bakan Göktaş, yeni düzenleme ile birlikte Evde Bakım Yardımı ödemelerinin ocak ayı memur maaş katsayısındaki artışla şubat ayında hak sahiplerinin hesaplarına 7 bin 608 lira olarak yatırılacağını kaydetti. Ayrıca, bu ay yapılan ödemenin toplamda 2,8 milyar lirayı bulduğunu belirterek, 2023'te ise toplamda 116,2 milyar lira Evde Bakım Yardımı ödemesi gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Bakan Göktaş, Türkiye'nin Yüzyılı vizyonu doğrultusunda bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımları şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir kılmak için çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Haber Merkezi