Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Mahalle Buluşmalarına Zafer Mahallesi ile devam etti. Vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e, Zafer Spor Kulübünün gençleri tarafından forma ile Türk Bayrağı takdim edildi. Belediye Başkanı Başdeğirmen, çeşitli branşlarda çok sayıda madalya elde eden genç sporcuları kutladı. Gençlerin Fatih Mahallesi Spor Kampusunun bir an önce açılması isteği karşısında müjdeyi veren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “İçerisinde UEFA standartlarında sentetik çim saha, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Kapalı Spor Salonu bulunan Fatih Mahallesi Spor Kampusumuzu 13 Kasım Pazartesi günü saat 14.00’da açıyoruz. Bu alanda sizler spor yapacaksınız. Bu vesileyle de tüm vatandaşlarımızı açılışımıza davet ediyorum” dedi.

Zafer Mahallesi Mahalle Buluşmasında konuşan Muhtar Recep Gürdal, mahallelerine yapılan hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür etti. Muhtar Gürdal, “2019 yılından sonra zor bir süreçten geçtik, deprem olayı, pandemi sürecinden dolayı zorluklar yaşadık. Başkanım sizlerin desteğiyle çok şükür bugünlere geldik. Mahallemize ve şehrimize büyük katkılar sunan belediye başkanımıza teşekkür ederim” dedi.

Yaşayan bir şehirde ihtiyaçların hiçbir zaman bitmeyeceğini söyleyen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, buna paralel olarak da geçen her gün istek ve taleplerin de değiştiğini söyledi.

Toplantının gerçekleştirildiği bölgenin yanında bulunan eğitim alanını işaret eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Göreve gelmeden önce sizlerle bir araya geldiğimizde buradaki vatandaşlarımızın en önemli isteği buraya bir okulun yapılmasıydı. Bizde bu işe gereken ilgi ve alakayı göstereceğimizi söyledik. Burası yurt yaptırma birliğinin bir alanıydı, bir bölümü de belediyemize ait bir alandı. Hem yurt yaptırma birliği yönetiminin içinde olmam hem de belediye meclisi üyelerimize konuyu anlattığımda onlarında uygun görmeleri hasebiyle burayı bu hale getirmek için alanda inşaat çalışmalarına başlandı. İnşallah en kısa zamanda bu okulumuz biter ve güzel çocuklarımız bu okullarda en iyi eğitimi alarak şehrimize ve ülkemize güzel hizmetler yaparlar. Bu güzellikleri yapmaya da hep birlikte devam edeceğiz inşallah. Sizlerde bizleri desteklediğiniz, bağrınıza bastığınız sürece bu soğukta buraya gelerek bizi dinlemeniz bize çok büyük güç veriyor. Bize hizmet etme isteğini en üst seviyede teşvik ediyor” görüşlerinde bulundu.

Program vatandaşların istek ve taleplerinin alınmasıyla devam etti. Vatandaşlar, “Başkanım hem mahallemize hem Isparta’mıza kazandırdığınız eserler adına sizlere teşekkür ederiz” dediler.

209 cadde üzerindeki parkın bulunduğu alana kapalı otobüs durağı taleplerinin olduğunu aktaran mahalle sakinlerinin isteği yerine getirilirken, yine çocuklarının Selahattin Seçkin okuluna gittiğini dile getiren bir veli de çocuklarına bu bölgede bulunan parkta öğle yemeklerini yedirdiklerini dile getirirken, park alanında oturma bölgesinin arttırılmasını istedi. Başkan Başdeğirmen de konuya duyarsız kalmayarak parka oturma guruplarının konulması talimatını verdi.

Yine bir vatandaşta taleplerinin anında yerine geldiğini bunlardan birinin de parklara oturma gurupları olduğunu aktarırken, parklara zarar verilmesinden dolayı duyduğu üzüntüsünü dile getirdi. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise parklara, yeşil alanlara oturma gurupları ve kamelya koyduklarını ancak geçen kışın 20 kamelyanın yakıldığını dile getirerek, “Bu parkları 250 personelimiz 7 gün 24 saat esasına göre temizliyorlar, bakımlarını yapıyorlar” diyerek vatandaşlardan da parklardaki olumsuzlukların kendilerine bildirilmesini istedi.

Mehmet Akif Ersoy İlkokuluna gittiğini dile getiren bir çocukta okul bölgesinde bir unlu mamul satışı yapılan alanda araçların kendilerini gördüğü halde durmadıklarını ve tehlike atlattıklarını belirterek, yaya geçidinin boyalarının yenilenmesini ve okul geçidi levhası konmasını, yine Böcüzade Parkındaki oyuncakların da yenilenmesini istedi. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de bölgedeki yaya geçidinin yenilenmesini, ışıklı okul geçit levhası konması yönünde ilgili birimlere talimat verdi. Başdeğirmen, mevcut otogar alanının taşınmasıyla birlikte içinde Böcüzade Parkının da bulunduğu alanın yenileneceğini aktararak, “Otogar alanı ile Böcüzade Parkının bulunduğu alanı bir bütün olarak ele alacağız ve bir düzenleme yapacağız” dedi.

Yine Kadir Boylu Ortaokulunda okuyan gençlerde okulun arkasında futbol sahasının bulunduğu bölgeye voleybol sahası yapılması talebinde bulunuldu. Başkan Başdeğirmen, bölgede belediyenin arazisi olmadığını ancak boş bir arazi bulunması ve sahibinin muvaffakatname vermesi halinde bölgeye içerisinde voleybol ve basketbol sahası yapılabileceğini kaydederek konunun araştırılması için daire müdürlerine talimat verdi.

Bunun yanında yine bir çocuğun yaya geçidi istemesi karşısında Başkan Başdeğirmen, “İşte bizim çocuklarımız bu kadar duyarlı ve bilinçli. Yaya geçidi istemek demek, bu işin ne kadar kıymetli olduğunu bilmek demektir. Yaya geçidi isteyen çocuk, kurallara uyan çocuk demektir. Bu çocuklarımızın isteğini çözeceğiz” ifadesinde bulundu.

Burdur'da Su Deposuna Kadın Düştü Burdur'da Su Deposuna Kadın Düştü

Çocukların top isteğini de geri çevirmeyen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, çocukların okuduğu Selahattin Seçkin İlkokuluna 2’şer adet voleybol ve futbol topu gönderileceğini kaydederken, “Çocuklar topu bize verin” diye seslendi. Çocukların bu isteği de Başkan Başdeğirmen tarafından anında yerine getirildi.

Programda Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e Zafer Spor Kulübü sporcuları tarafından isminin de yazılı olduğu 32 sırt numaralı ve önünde de Zafer İnananlarındır yazılı bir forma hediye edildi. Gençler, haftada iki defa Milli Egemenlik Stadında antrenman yaptıklarını aynı zamanda antrenmanlarını Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen tarafından şehre kazandırılan semt sahalarında sürdürdüklerine değindi. Gençler, “Fatih Mahallesi Spor Kampusunun bir an önce açılmasını istiyoruz” dediler.

Formadan dolayı gençlere teşekkür eden Başkan Başdeğirmen, formanın ön kısmında da ‘Zafer İnananlarındır’ yazdığını kaydederek, “Bu mahalle adıyla bin yaşasın. Zafer İnananlarındır. Zafer bizim en güzel sözlerimizden biridir. Fatih Spor Kampusumuzu 13 Kasım Pazartesi günü saat 14.00’da açıyoruz. Açılışta bürokratlarımızla bir maç yapacağız ve artık gençlerimizin maçları da orada başlayacak. Buradan tüm vatandaşlarımızı Fatih Mahallesi Spor Kampusumuzun açılışına davet ediyorum” görüşlerinde bulundu.

Yine çeşitli branşlarda müsabakalara katılan gençlerde Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e Türk Bayrağı takdim ederken, Mahalle Muhtarı Recep Gürdal da azalarıyla birlikte mahallelerine yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi sundular. Muhtar Gürdal, “Saydığım ve sayamadığım hizmetlerden dolayı şahsım, azalarım ve mahalle sakinlerim adına belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” derken, Başkan Başdeğirmen de “Bende sizlere bu plaket için çok teşekkür ediyorum. Bu plaketi çalışma arkadaşlarım adına alıyorum ve arkadaşlarıma da çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu.