Isparta Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından Fatih Mahallesi’nde yaptırılan Isparta’nın en büyük spor kampüsü düzenlenen törenle hizmete girdi. 25 bin metrekare alan üzerine kurulu kampüste; UEFA standartlarında sentetik çim saha, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, spor salonu, yürüyüş yolu, seyirci tribünü ve giyinme odaları bulunuyor.

Kampüsün açılışı renkli görüntülere sahne oldu.

Açılışa özel futbol maçı gerçekleştirilen il protokolü, zorlu mücadele sonunda 2-2 berabere kaldı. Karşı takımlarda yer alan Vali Aydın Baruş ve Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen takımları adına birer gol kaydetti.

Spor Kampüsü’nün açılışına Vali Aydın Baruş, Isparta Milletvekilleri Hasan Basri Sönmez ve Av. Osman Zabun, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Aydın Turhan, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, iş ve meslek odası ile STK temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

On Binlercesini Gölete Saldı On Binlercesini Gölete Saldı

Hep birlikte kampüsü gezen protokol üyeleri, yüzme havuzunda sporcuları izledikten sonra spor salonunda basket atmayı denediler.

Kampüsün açılışında yapılacak dostluk maçı için formalarını giyen protokol üyeleri, kampüsün Isparta’ya kazandırılmasında emeği geçen Isparta Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’na teşekkür konuşmaları yaptıktan sonra dua ederek kampüsün açılış kurdelesini kesti.

Ardından dostluk maçının başlangıç düdüğü çalındı.

Her iki takım için de zorlu geçen mücadele, adına yakışır şekilde 2-2’lik skorla sona erdi.

Vali Baruş ve Başkan Başdeğirmen takımlarının kazandıkları penaltı vuruşlarını gole çevirerek büyük mutluluk yaşadılar.