Fenerbahçe’nin 2022 Avrupa Karnesi

2021-2022 sezonunda Avrupa’da mücadele eden takımlarımız Fenerbahçe ve Galatasaray’dı. Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen çekilişlerde Fenerbahçe 3. Torbadan çekilişe katılmıştı. Fenerbahçe Avrupa Ligi içinde iyi bir mücadeleye girişmişti. Ancak son durumda başarılı olduğu söylenemez. Toplam 6 maç yapan Fenerbahçe bu maçlardan yalnızca birinde galip geldi. 3 tanesinde ise beraberlik yaşadı.

Fenerbahçe 2022’de Savunmada %68’lik Bir Başarı Elde Etti

Fenerbahçe 2022 yılında Avrupa Ligi’nde mücadele ederken savunma anlamında iyi işler başardığı söylenebilir. Galibiyet oranı %16 olsa da savunma anlamında iyi oranlar yakaladığı görülüyor. Savunmada top kapmada %68 oranında başarı oranına sahip olduğu istatistiklerden görülebilir. İkili mücadelelerdeki başarı oranı ise %47 düzeyinde kalmış durumda. Ancak ikili mücadelelerde de Fenerbahçe’nin iyi bir başarıya sahip olduğu söylenebilir. Aviator ile şansınızı deneyin.

YSK, kesin seçim sonuçlarını pazartesi günü açıklayacak YSK, kesin seçim sonuçlarını pazartesi günü açıklayacak

Hava topu mücadelesinde %42 oranında başarı elde eden Fenerbahçe’nin her şeye rağmen savunma hattı üzerinde de çalışma yapması gerekiyor. Yaptığı 6 maçta toplamda 8 gol yiyen Fenerbahçe savunma hattında biraz daha başarılı olsaydı çok daha az bir golle Lig’de yer almaya devam edebilirdi. Fenerbahçe 2022 Avrupa karnesi üzerine savunma için bir not düşülebilir.

2022 Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe İyi Paslaşan Bir Takım

Fenerbahçe Avrupa Ligi içindeki paslaşma oranı anlamında iyi bir başarı elde etmiştir. Paslardaki başarı oranı %78 olan Fenerbahçe organize olmada ve işbirliği yapmada iyi bir potansiyele sahip. Toplam 2494 pas yapan Fenerbahçe bu pasların 1967 tanesini başarıyla oyunculara ulaştırmıştır. Ancak uzun paslarda aynı başarı ne yazık ki devam etmiyor. Uzun paslardaki başarı oranı %39 düzeyindedir. Ayrıca Fenerbahçe’nin kendi yarı sahasındaki pas başarısı rakip yarı sahasına göre oldukça yüksek. Kendi yarı sahasında %88’lik bir oranla başarılı paslaşma yapmış. Rakip yarı sahasındaki oran ise %69 seviyesinde kalmış durumda.

2022 Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe Hücumu Ne Durumda?

Fenerbahçe 2022 Avrupa karnesi içinde hücum hattı kesinlikle geliştirilmesi gereken alanlardan birisi. Yaptığı maçlarda 50 adet şut çekebilen Fenerbahçe bu şutların yalnızca 22’sini isabetli yapabilmiş. Attığı şutlardan 7 tanesini ise başarılı bir şekilde gole çevirmiş. Ancak kaçan 2 adet penaltıyı da unutmamak gerekiyor. Ayrıca Fenerbahçe maçlarda hiç kırmızı kart görmezken 14 adet sarı kart cezası almıştır.