Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçen mart ayında başlatılan FETÖ/PDY operasyonun ardından haklarında 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme', 'silahlı terör örgütüne üye olma', 'hukuka aykırı kişisel verileri kaydetme', 'şantaj', 'özel hayatın gizliliğini ihlal', 'resmi belgede sahtecilik', 'zimmet', 'icbar suretiyle irtikap', 'görevi kötüye kullanma', '6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet' ve 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak' suçlamalarıyla dava açılan 53'ü tutuklu, 71'i tutuksuz, Fetullah Gülen ile birlikte 6'sı firari aranan toplam 130 sanığın yargılanmasına devam edildi.

SAVCI MÜTALAA VERDİ

Isparta 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmanın bugünkü bölümüne tutuklu ve tutuksuz sanıklar katıldı. Duruşmada mütalaa veren Savcı Murat Karakaya, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamı, yakalama kararı bulunan firari sanıkların tutuklanması, duruşmaya gelmeyen mağdur, müşteki ve tanıkların ise zorla getirilmesini istedi.

ESKİ VALİ OĞUZ'U AVUKAT OĞLU SAVUNDU

Akşehir T Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan ve SEGBİS sistemiyle duruşmaya katılan eski Isparta Valisi Memduh Oğuz'u avukat olan oğlu Fatih Oğuz savundu. Memduh Oğuz'un 'ByLock' kullanıcısı olması nedeniyle tutuklandığını söyleyen avukat Oğuz, müvekkilinin telefonunda 'ByLock' bulundurmadığını kaydetti. Eski Vali Oğuz'un 17- 25 Aralık'tan önce emekli olduğunu söyleyen Oğuz, o dönemde FETÖ'nün terör örgütü olarak bilinmediğini kaydetti. Oğuz, müvekkilinin tahliyesi talep etti.

ESKİ VALİ GÜLEN'LE GÖRÜŞTÜRÜLDÜ

15 Temmuz darbe girişimin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce tutuklanan Muhammed Muhsin Varol, duruşmada tanık olarak dinlendi. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Dış İlişkiler Birimi'nde görevliyken, Memduh Oğuz'un valiliği döneminde BAKA tarafından düzenlenen bir etkinlikten sonra kendisinin de aralarında bulunduğu birkaç kişiyle Fetullah Gülen'i Pensilvanya'daki evinde ziyaret ettiklerini anlatan Varol, Memduh Oğuz'un burada Gülen ile başka bir odada görüştürüldüğü söyledi. Duruşma yarına ertelendi.