Araç sahiplerini zor durumda bırakacak bir haber ise yaz lastiklerinde yaşanan fiyat artışları oldu. Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte sürücüler araçlarına yaz lastiklerini taktırmaya başlarken, bu seneki lastik fiyatları geçen yıla oranla önemli ölçüde yükseldi.

Servetini Tefecilere Kaptırdı İntihar Etti Servetini Tefecilere Kaptırdı İntihar Etti

Son altı ay içerisinde enflasyonun maliyetleri artırmasıyla birlikte, lastik fiyatları ortalama olarak 2 bin 659 TL seviyesine yükseldi. Bu durum araç sahiplerini zor durumda bıraktı. Sektör temsilcilerine göre, yaz lastiği fiyatlarındaki artışın temel nedeni, son zamanlarda yükselen maliyetler ve hammadde fiyatlarındaki artışlar olarak belirtiliyor.

Örneğin, Continental markası güncel yaz lastiklerini 2 bin 659 TL ile 5 bin 87 TL arasında değişen fiyatlarla sunarken, Lassa'nın yaz lastikleri en düşük 3 bin 729 TL ile en yüksek 4 bin 569 TL arasında değişiyor. Goodyear'ın fiyatları 2 bin 184 TL ile 2 bin 765 TL arasında değişirken, Aptany markasının lastikleri ise 3 bin 348 TL ile 4 bin 102 TL arasında değişiklik gösteriyor. Bu artışlar, araç sahiplerini önemli bir ek masraf ile karşı karşıya bırakıyor.

Haber Merkezi