Gelendost İlçesi 15 Eylül’de başlayacak olan elma hasadına hazır. Bu kapsamda soğuk hava depolarında hummalı çalışmalarda sona gelinmiş durumda.

Plaka Takip Sistemi 2025'te Başlıyor Plaka Takip Sistemi 2025'te Başlıyor

Konu hakkında açıklamada bulunan Gelendost Belediye Başkanı Mehmet Sezgin, elma hasadı öncesi hazırlık çalışmalarında sona gelindiğini belirterek,“Malum olduğu üzere ilçemiz elma üretimiyle ön plana çıkmaktadır. Her yıl üretilen yüz binlerce ton elma ülkemiz başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde tüketilmektedir. Üreticilerimizin emeklerinin karşılığını alacağı bu dönemde hasat öncesi tüm hazırlıklar tamamlandı. Soğuk hava depolarımız ve boş kasalarımız hazır durumda. Her hangi bir sıkıntı söz konusu değil. Elma üreticilerimize sorunsuz, bol bereketli bir hasat dönemi diliyorum” dedi.

Sıcak havaların elma üretimini olumsuz etkilediğine dikkat çeken Başkan Sezgin; “Bu yıl çok sıcak bir yaz mevsimi geçirdik. Bu durum rekolteyi negatif yönde etkiledi diyebiliriz. Ayrıca Avşar ve Yenice bölgelerinde dolu yağışı yaşandı. Bu nedenle söz konusu bölgede dolu zararı var. Bununla birlikte çok şükür elma kalitesinde herhangi bir olumsuz durum yok. Sululuğu, aroması, rengi, damak tadı bakımından bölgemizde elma kalitesi yine en üst düzeyde” ifadelerinde bulundu./ Elif AKGÜL