Isparta’nın Gelendost ilçesinde Miryokefalon Zaferi ve Elma Festivali kutlamaları yapılacak.

Selçuklu Sultanı II Kılıçarslan'ın Bizans İmparatoru Manuel'i bugünkü Isparta ilinin Yenice Sivrisi - Gelendost ilçeleri arasında yapılan savaşta ezici bir üstünlükle yendiği, 17 Eylül 1176 tarihinde gerçekleşen ve Anadolu'nun tapusu olarak kabul edilen Miryokefalon Savaşı'nın 847’nci yıldönümü münasebetiyle Gelendost'ta çeşitli etkinlikler yapılacak.

Gelendost’ta her yıl Eylül ayının gelmesi ile birlikte kutlanan Miryokefalon Zaferi ve Elma Festivali bu yıl 17 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek.

Isparta'da bugün ( 29 Nisan 2024) vefat edenler Isparta'da bugün ( 29 Nisan 2024) vefat edenler

Gelendost için önemli iki konunun Miryokefalon Zaferi ve Elma hasat zamanı olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Sezgin Şunları söyledi; “Miryokefalon Zaferi ilçemiz için olduğu kadar, Türk tarihi açısından da önem arz ediyor. Anadolu topraklarının tapusunun alındığı bu savaş, Selçuklu İmparatoru 2. Kılıçarslan’ın 1176’da Bizansa karşı aldığı galibiyet neticesinde kazanıldı. Her yıl eylül ayında bu şanlı zaferi kutlarken, ilçemizin simgesi haline gelen elmamızın hasat bayramını da unutmuyoruz” dedi./Nadir Öngören