Bu adım, mülk sahipleri ile kiracıların kira gelirlerini karşılaştırarak vergi kayıplarını önlemeyi hedefliyor. Kiracılar, dijital vergi dairesi üzerinden sunulan bir form aracılığıyla vergi bildirimlerini yapabilecekler.

Gelir İdaresi yetkilileri, kiracıların vergi bildirimini yapmamaları durumunda cezai yaptırımlarla karşılaşabileceklerini vurguluyorlar. Bu nedenle, kiracıların bu çağrıya uyarak bildirimlerini zamanında yapmaları önem taşıyor. Gelir İdaresi, kiracılara yönelik yoklama ve bilgilendirme çalışmalarını sürdürmek için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü verileri ile TÜİK istatistiklerinden yararlanıyor.

Kiracıların vergi bildirimlerini yapabilmeleri için Gelir İdaresi, görüşme mektupları bırakıyor ve dijital platformlar üzerinden de bildirim yapma olanağı sunuyor. Böylece beyanın doğru şekilde yapılması hedefleniyor. Kiracılar, vergi bildirimlerini yapmak için Dijital Vergi Dairesi’ne kullanıcı bilgileriyle giriş yaparak "Kira Bildirim Formu"nu doldurabilirler. Formda, kiracıya, mülk sahibine ve taşınmazla ilgili bilgilerin doldurulması gerekiyor.

Isparta'da Hafta Sonu Sağanak Yağmur Bekleniyor Isparta'da Hafta Sonu Sağanak Yağmur Bekleniyor

Haber Merkezi