Belçika, Fransa, İsveç, İtalya, Portekiz ve Türkiye'den 36 genç Avrupa Birliği Erasmus+ programı kapsamında gerçekleştirilen "Let's Squeeze Infectious Diseases!" başlıklı gençlik projesiyle Isparta'da buluştular. 
Proje faaliyetleri kapsamında öncelikle bulaşıcı hastalıkların toplumlarda daha iyi anlaşılarak bu hastalıkların önlenmesi adına farkındalığın arttırılması amaçlanmıştır. Belirlenen diğer proje hedefleri:
-Sağlıklı yaşamın öneminin kavranması.
-Türkiye’nin toplum sağlığı ile ilgili yürüttüğü politikaların desteklenmesi.
-Türkiye’nin bulaşıcı hastalıklar hakkındaki etkin stratejisinin anlaşılması, özellikle Covid salgını sırasında yapılanların daha iyi bir şekilde anlaşılması.
-Dünya Sağlık Haftasının daha çok kişi tarafından bilinmesi, bu haftaya ilginin artması ve bu haftada yapılacak etkinliklere katılan kişi sayısının artması.
-Isparta ve ülkemizin tanıtılması.
-Erasmus+ programının daha fazla kişi tarafından duyulması. 
2-9 Nisan arasında gerçekleştirilen faaliyetler kapsamında Isparta Halk Eğitim Merkezinden Doktor Kübra Ay tarafından bulaşıcı hastalıklara ilişkin sunumlar yapıldı. Dünya Sağlık Gününde Isparta Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ziyareti de yapan katılımcılar Türkiye'de sağlık alanında yapılan çalışmaları, okulun sunduğu eğitim olanaklarını ve yürütülen politikaları öğrenmiş oldular.  
Projenin iletişim sorumlusu ve eğitmen Enes Güleç "Burada 16-35 yaş arası farklı ülkelerden bireylerle gönüllü olarak projemiz faaliyetlerini yürütüyoruz. Bu arkadaşlarımız daha önce bulaşıcı hastalıklar konusunda eğitim almamış bireyler ama burada 7 günde çok fazla şey öğrendik. Isparta'da eğitim görmekte olan öğrenciler olarak bu proje fırsatlarının gençler tarafından öğrenilmesini istiyoruz. Lütfen projemizin destekçisi olan www.ua.gov.tr internet sitesini ve grouphealthyfuture instagram sayfamızı takip ederek Erasmus+ programı fırsatları konusunda daha fazla bilgi edininiz."

SGK maaş alabilmek için boşananların peşinde! SGK maaş alabilmek için boşananların peşinde!