Listede et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, yağ, bal, bitkisel yağ, çikolata ve enerji içeceği üretcilerinin ürünleri yer alıyor. Özellikle et ve yağlarda yapılan taklik ve tağşişin boyutları inanılmaz boyuta ulaştı.

Bir çok markada tek tırnaklı etine (at,eşek) rastlanırken, bazı firma ve restoranların domuz eti kullandığı ortaya çıktı. İstanbul Esenyurt’taki, bir restoranda Adana kıymasında, Tekirdağ Çorlu’da bir firmanın ürettiği kuru köfte ve sebzeli pişmiş köftede domuz eti tespit edildi.

Domuz eti tespit edilen bir diğer firma da Aydın’da üretim yapan bir sucuk üreticisi. Söz konusu firmanın ısıl işlem görmüş dana sucuğunda domuz etine rastlandı.

ANTALYA'NIN ÜNLÜ KÖFTECİLERİ SINIFTA KALDI

Antalya'ya Aksu bölgesinden yayılan ve 'Şimşek' ismiyle anılan ünlü köftecilerden bazıları da bakanlık listesinde yerini aldı. İsimleri yayınlanan işletmelerde et ürünlerinin içinde sakadat ve kanatlı eti tespit edildi.

İşte o işletmeler: