Spor yaparken yapacağımız ayakkabı seçimi, sadece tarz ile rahatlık meselesi değildir ancak uğraştığımız spor dalı ile de doğrudan ilgilidir ve o spor dalını yaparken göstereceğimiz performans ile ilişkilidir. Bunun için bir sporu yapmadan önce yapmaya karar verdiğiniz spor dalını ve hangi aletlerin kullanıldığını iyice araştırıp bilgi sahibi olmak elzemdir. Spor yaparken kullanılacak aletler denildiğinde çoğumuzun aklına ağırlıklar, mat veya ipler gelir ve bu doğrudur.

Fakat yapılacak her spor için sadece o spor yapılırken kullanılması amacı ile üretilmiş erkek ayakkabı modelleri de bu spor aletlerini içeren listede mutlaka yer almalı diye düşünüyoruz. Çünkü nasıl ki basketbol sporuyla uğraşan birisi için basketbol topu ve potası ne kadar önemli ise basketbol oynarken kullandığı ayakkabıları da o kadar önemlidir. Bunun sebebi yazımızın başında belirttiğimiz gibi, belirli spor dalına özel üretilmiş kadın ayakkabı modellerinin, o sporu yapan kişinin performansıyla paralel ilişkide olduğu gerçeğidir.

Doğru kadın sneakers seçimi, daha az aerodinamik direnç daha fazla denge ve hareket kabiliyeti demek aynı zamanda. Sporunuzun tadını önünüzde hiçbir engel olmadan çıkarmak istiyorsanız yapmanız gereken tek şey yapacağınız spora uygun bir spor ayakkabısı seçmek olacaktır. Sadece bununla da sınırlı değil, doğru spor ayakkabısı ile yapılan spor aynı zamanda sizi olası sakatlıklardan da koruyup özgüvenli bir şekilde sporunuzu yapmanıza büyük ölçüde olanak sağlar.

Her spor dalı benzerlikleri olsa bile birbirinden apayrı sporlardır. Dolayısıyla her biri kendileri için özel üretilmiş spor ayakkabıları ile icra edilmeyi hak ederler. Buna vereceğimiz yüzlerce örnek var ama bir tanesinden bahsetmemiz gerekirse o da futbol için kullanılan trampon futbol ayakkabıları ile yüzülemeyeceğidir. Çünkü krampon ayakkabılar çimenden oluşan futbol sahasının özelliklerine uygun olacak şekilde üretilmiş, denizlere uygun şekilde değil. Denizde yüzme sporunu yapmak için deniz paletleri veya deniz için özel üretilmiş deniz ayakkabıları kullanılabilir. Bu örnekleri verdiğimiz zaman bize gülüp ‘ya biz zaten yüzmeye ayağımızda kramponla gitmiyoruz’ diyebilirsiniz haklı olarak ama fitness yapmak üzere fitness salonuna gittiğimizde fitness ile uzaktan yakından alakası olmayan, herhangi bir spor ayakkabısını ayağımıza geçirip spor salonlarına gidiyoruz maalesef. Bizim amacımız güldürerek doğrusunu akılda kalıcı hale getirmek. Şimdi dilerseniz bu yazımızın teması olan spor ayakkabıları ile sporun keyfini çıkarın konusunun derinlerine inelim hep beraber.

Spor ayakkabıları giymek için spor yapmaktan daha güzel bir alternatif olamaz diye düşünüyoruz. Elimize spor yaparken spor ayakkabı giyme fırsatı geçtiyse bunu en doğru şekilde değerlendirmek isteriz işte bu yazımızda sizlerle bunu konuşuyor olacağız,

Su Perdeli Yaş Boya Kabini Nedir İşletmelere Sağladığı Faydalar Nelerdir? Su Perdeli Yaş Boya Kabini Nedir İşletmelere Sağladığı Faydalar Nelerdir?

Fitness Yaparken Hangi Ayakkabı Giyilir?

Konumuz fitnessten açılmışken fitness yaparken hangi ayakkabılar giyilebilir hadisesine el atmadan ilerleyemeyiz değil mi? Fitness gibi çok yönlü bir spor dalını yaparken vücudunuzda o gün hangi bölgeye yoğunlaşacaksanız o bölgeye uygun ayakkabılar tercih edilmelidir. Bu ayakkabılar hem yatay hem ileri ve geri yapacağımız tüm hareketleri destekleyecek sağlamlıkta olup zeminde iyi tutuş sergilemelidir aksi takdirde deadlift yaparken ayağımızın kayması hem sağlığımız hem de sporumuz için olumsuz sonuçlar doğuracaktır.

Koşu Ayakkabısı Nasıl Olmalı?

Koşu yaparken seçilecek ayakkabı ayakta ağırlık yapmayacak ama zemin tutuşu iyi bir ayakkabı olmalı. Koşu ayakkabısı, koşu sırasında ayaktan çıkmaması için ayak bileğine kadar çıkan ve ayağı sıkmadan saran bir ayakkabı olmalı. Aynı zamanda koşu sırasında alacağı darbelerde bağcık veya cırt cırtlar açılıp yaralanmalara sebep olabileceği için bağcık veya cırt cırtlı ayakkabılar yerine geçirmeli bez ayakkabılar koşu için tercih edilmelidir.

Eğer tüm sporlara özel ayakkabıları listeleyecek olsaydık sanırız o liste sonsuza kadar sürerdi. Bizler sizlere farkındalık sağlamak amaçlı yeterli olabilecek bilgileri sunmaya çalıştık.