SIKINTIDAKİ ESNAFIN İMDADINA YENİ KOOPERATİF YETİŞTİ

Sandıklı’da mevcut Esnaf-Sanatkârlar, Kredi ve Kefalet Odası’nın yanlı ve taraflı tutumları karşısında sıkıntı çeken esnaf camiasının sıkıntılarına çare olmak amacıyla Afyonkarahisar Ak Parti Milletvekili Ali Özkaya’nın telkin ve destekleriyle açılan yeni kooperatif, Sandıklı ve bölge esnafının yüzünü güldürdü.

Yaklaşık iki yıl önce 214 üyesi ile birlikte yapılanmasını tamamlayarak açılan Yeni Sandıklı Esnaf ve Sanatkârlar, Kredi ve Kefalet Odası Kurucu Başkanı Ali Çiçek ve yönetiminin önderliğinde büyük işlere imza attı.

7,5 MİLYON LİRALIK KREDİ KULLANDIRILDI

14 Ocak 2018 tarihinde I. Olağan Genel Kurul ile oybirliği ile güven tazeleyerek başkanlığa yeniden seçilen Ali Çiçek Kızılören ve Hocalar İlçelerini de çalışma bölgesine kattıklarını belirterek, kooperatif olarak üyelerinin ve bölge esnafının her zaman yanında olacaklarını söyledi.

Bugüne kadar üyelerine 7,5 milyon liralık plasman kredisi kullandırdıklarını belirten Ali Çiçek şunları söyledi; “Devletimizin %50 hibe destekli kredileri esnafımız için büyük önem taşımaktadır. Bu doğrultuda öncelikle kendi üyelerimizi hazine destekli kredilerden azami şekilde faydalandırabilmek için çalışmaktayız.”

MESLEK ÖRGÜTLERİ ÇOK ÖNEMLİ

Pazarcı esnafını ve onlardan alış-veriş yapan vatandaşların işlerini daha da kolaylaştırabilmek için Sandıklı Belediyesi ile birlikte ortaklaşa çalışmalar yapılmakta.

Aynı zamanda 145 üyeli Sandıklı Pazarcılar Odası Başkanlığı görevini de yürüten Ali Çiçek örgütlü toplumların önemine değinerek; “Biz üyemiz olsun ya da omasın her esnafımızın yanındayız. Esnaf arkadaşlarımızın sevincinde ve güzel günlerinde yanlarında olduğumuz gibi kederinde-üzüntüsünde ve sıkıntısında da yanlarındayız. Bu kapsamda Sandıklı, Hocalar ve Kızılören İlçelerinde ülke ve millet adına esnaflık yapan tüm dostlarımıza kapımız her zaman açıktır” dedi.