Isparta Yeni Sanayi Sitesinde ekspertiz işiyle uğraşan Doğanay araç alım satımında pek çok kişinin fark edemediği durumların olduğunu belirtti.

Doğanay “Araç alım ve satımında alıcının dikkat etmesi gereken konular var. Satıcı bazen aracın kusurunu alıcıya belirtmiyor. Bir müşteri araba almak için farklı illerden geldiğinde aracın pek çok kusurunun olduğunu fark edemiyor. Bu tarz durumlarda bize başvuruyorlar. Bizde A’dan Z’ye hiç kimseyi ayırt etmeden aracı inceliyoruz”

HİÇBİRŞEYİ YOK DİYE GELDİ 

Esnafı çileden çıkaran faiz artışı Esnafı çileden çıkaran faiz artışı

Normal bir vatandaşın iyi işçilikle yapılmış boya veya değişim gibi işlemleri kolay farkedemediğini belirten Doğanay; "Bir müşterimiz aracı almaya karar verdi. Aracı kendisi incelediğinde hiçbir sorunu yok diye görmüş. Ancak bize geldiğinde durum farklı çıktı. İncelemelerimiz sonrası 195 bin kilometre yol yapmış araçta 11 farklı işlem yapıldığını tespit ettik. Bu özel durumda, müşterimizin aracında tespit ettiğimiz 11 farklı noktada yapılan işlemler, ekspertiz raporumuzla net bir şekilde belirlenmiştir. Amacımız, potansiyel alıcıların daha bilinçli kararlar almasına yardımcı olmak ve güvenli alışverişin önemini vurgulamaktır" dedi.

Haber/ Ali Rıza Cesur