Aile Hekimlerine Yönelik Ruh Sağlığı Hizmetlerini Güçlendirme Eğitimi Aile Hekimlerine Yönelik Ruh Sağlığı Hizmetlerini Güçlendirme Eğitimi

Isparta İlinde kültür mantarı yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amacıyla çalışmalar yapılmakta olup, bu çalışmalar artarak devam ediyor. İlimizde mantar konusunda üreticilerimizi bilgilendirerek yetiştiriciliğini teşvik etmek, üretim çeşitliliğimizi daha da zenginleştirmek ve çiftçilerimizin gelir düzeyini artırmak amacıyla Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Gönen Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde "Mantar Yetiştiriciliği Kursu" düzenlendi.

Mantar yetiştiriciliği kursuna 17 kişi kayıt yaptırmış olup, kursiyerlere İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli tarafından hem teorik hem de pratik eğitim verilmiştir. Mantar yetiştiriciliği kursu sonunda yapılan sınavda 10 Kadın kursiyer belge almaya hak kazandı.

Mantar yetiştiriciliği kursu devam ederken İpekeller Kadın Kooperatifi Gönen İlçesinde mantar çadırı kiralamış olup önümüzdeki günlerde mantar üretimine başlayacak.

Haber Merkezi