Milliyetçi Hareket Partisi Isparta Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın katıldığı bir televizyon programında flaş açıklamalar yaptı. Seçim kampanyası boyunca, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in sattığı arsaları anlatan ve harita üzerinde gösteren Günaydın iddiasını bir adım öteye taşıdı.

Plastik Deposunda Yangın Paniğe Neden Oldu Plastik Deposunda Yangın Paniğe Neden Oldu

Günaydın seçime 72 saat kala yaptığı flaş açıklamada, kendisine “Savcılığa müracaat etsin” diyen AK Parti Adayı Şükrü Başdeğirmen’e, “Hiç merak etmesin, tabi ki de savcılığa gideceğim” diye cevap verdi.

** “BU YAPILAN İMAR YOLSUZLUĞUDUR”

Günaydın, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in ‘imar yolsuzluğu’ yaptığını iddia etti. Yapılan işlemlerin birden fazla olduğunu ve her seferinde aynı kamu görevlileri tarafından yapıldığını söyleyen Günaydın, “Bu yapılan işlerin planlı ve örgütlü bir şekilde yapıldığı ve bu yapının da bizzat başkan tarafından yönetildiği görülmektedir” dedi.

Şehrin her noktasında yüzlerce belediye arsasının satıldığını söyleyen Günaydın, “Bu yapılan tam da imar yolsuzluğu denilen şeydir. Şeklen usule uygun olsa da özü itibariyle yolsuzluk unsurları taşımaktadır. Bu yapılan yolsuzluk bir kereye mahsus olmayıp defalarca tekrar edilmiştir ve olayın enteresan yönü her seferinde aynı kamu görevlileri üzerinden işlem yapılmasıdır. Bu yapılan işlerin planlı ve örgütlü bir şekilde yapıldığı ve bu yapının da bizzat başkan tarafından yönetildiği görülmektedir. Önümüzdeki günlerde savcılığa gerekli suç duyurusunda bulunulacak ve bunlara dair bilgi ve belgeler savcılığa sunulacaktır” dedi.

Haber Merkezi