Dünyada giderek etkisini arttıran corona virüs tehlikesi nedeniyle ülkemizde de önlemler alınıyor. Sosyal önlemlerin dışında milyonlarca vatandaşın mağdur olmaması adına büyük adımlar atılıyor. Bunlardan biri de 1000 TL sosyar yardım parası desteği! 1000 TL sosyal yardım parası hakkında son dakika bilgileri peş peşe geliyor. Hatırlanacağı gibi 1 ve 5 Nisan tarihleri arasında 2 milyonu aşkın vatandaşa 1000 TL'lik sosyal yardım ödemesi yapılmıştı. İkinci ödeneğin de dağıtılmaya başlandığı dün Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından bizzat duyuruldu. Şimdi gözler üçüncü ödeneğe çevrildi. Peki 1000 TL sosyar yardım kimlere veriliyor? e-Devlet ile 1000 TL sosyal yardım parası başvurusu nasıl yapılır, başvuru sonuçları ne zaman belli olacak?


Bakan Selçuk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Pandemi Sosyal Destek Programı 3. Faz başvurularını e-devlet kapısı üzerinden almaya başladık. Başvuruları, https://www.turkiye.gov.tr/acshb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu adresi üzerinden yapabilirsiniz " ifadelerine yer verdi.

Öte yandan, Bakan Selçuk, sosyal yardım programına, T.C. kimlik numarasının son hanesi '0' olanların pazartesi, '2' olanların salı, '4' olanların çarşamba, '6' olanların perşembe ve '8' olanların cuma günü başvuru yapabileceğini belirtti.


İŞTE 1000 TL SOSYAL YARDIM PARASI ŞARTLARI!

Değerlendirmeler kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacak. Yani bir haneden sadece bir kişi başvurup 1000 lirayı alabilecek. Aynı haneden birden çok başvuru olursa sadece biri dikkate alınacak.
Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 liralık nakdi destekten faydalanmamış olanlar alabilecek.


5510 sayılı kanunun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri yararlanamayacak.
5510 sayılı kanunun 4/C maddesi kapsamındaki memurlar faydalanamayacak.
Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan gelir veya aylık alanlar yani emekliler faydalanamayacak.