Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ''Yurdun batısından doğusuna güzergahlarda, 55 bin kilometrede karla mücadele çalışması devam ediyor'' dedi.

Kar nedeniyle yaklaşık 24 saat kapalı kalan ve çalışmalar sonucunda açılan Afyonkarahisar-Ankara yolundaki çalışmaları inceleyen Bakan Yıldırım, bu yıl kışın bereketli geçtiğini her tarafın karla kaplandığını kaydetti.

Afyonkarahisar, Gömü ve Emirdağ'da çok ciddi bir kar yağışı olduğunu hatırlatan Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:

''Arkadaşlarımız gece boyu çalışma yaptı. Bütün Karayolları ekipleri adeta dişe diş bir mücadele verdi ve vatandaşlarımızın mahsur kalmaması, mağdur olmaması için olağanüstü çalıştı. Bu çalışmalara devam ediyorlar. Tipi yok, kar yok. Sadece genişletme çalışmaları yapılıyor. Tipi zamanı burada nasıl kar çalışması yapıldığını tahmin ederseniz. Nasıl zor olduğunu ve olayın ciddiyeti çok daha iyi anlaşılır. Biz de 'arkadaşlarımızın çalışmalarına gelip bakalım onlara moral verelim' diye geldik.''



-''Ana güzergahlarda bir sıkıntı yok''-



Bakan Yıldırım, Karayolları Genel Müdürlüğünün yaklaşık 4 bin 500 çalışan ve 4 bin 500 teçhizatla karla mücadele çalışmalarını yürüttüğünü anlatarak, şöyle devam etti:

''Bu ana kadar 113 bin ton tuz, 200 bin ton agrega, 30 bin ton üre, 42 bin ton tuz eriyiği, 409 bin ton kimyasal çözücü ve 175 bin 958 kar siperi olmak üzere bu çalışmaları gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yurdun batısından doğusuna güzergahlarda, 55 bin kilometrede karla mücadele çalışması devam ediyor.

Bazı bölgelerde tamamen trafiğe kapatılmış kısımlar da var. Örneğin Erzurum'dan Rize'ye Ovit Dağı... Orada mücadele yapsanız da faydası yok. Artık kışın şiddeti geçene kadar kapalı tutuyoruz. Ana güzergahlarda bir sıkıntı yok. Sadece Kayseri-Pınarbaşı-Göksu yolunda kısıtlı olarak trafik yürüyemiyor. Orada da çalışma var. Diğer yollarımızda şartlar normale dönmeye başladı.''