IBAN ile para gönderirken bu karara uymayanlar yandı IBAN ile para gönderirken bu karara uymayanlar yandı

Apartman ve sitelerde yaşayanların ortak kullanım alanlarına dair bazı kurallara uyması gerekiyor. Ortak alanların sorunsuz bir şekilde kullanılması ve tüm site ya da apartman sakinlerinin bu alandan faydalanabilmesi için bu kuralların mütemadiyen uygulanması da büyük önem taşıyor. Otopark kullanımıyla ilgili kuralların ise çok fazla olduğunu söyleyemeyiz.

Şayet otopark alanında yeterli oranda yer varsa her daireye bir arabalık park alanı tahsis ediliyor. Otopark kullanımıyla ilgili uyulması gereken kuralların ise Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre belirlendiğini söyleyebiliriz. Ancak kimi zaman park alanının yeterli olmaması gibi durumlar da söz konusu olabiliyor. Bu gibi durumlarda ise apartman ya da site yönetim kurulu toplanarak bazı kararlar alıyor. Alınan bu kurallar çerçevesinde otopark alanının nasıl kullanılacağı a yeniden düzenleniyor.

Otopark Kullanımında Güvenliği Göz Ardı Etmeyin!

Elbette apartman ve sitelerin otopark alanlarının kullanımında kurallara uyulması kadar güvenlik unsurunun da büyük önem taşıdığını söyleyebiliriz. Otopark alanları binanın el alt katı yani zemin katı olabilir. Aynı zamanda site içerisinde farklı bir alan da otopark alanı olarak kullanılabilir. Önemli olan bu alanın güvenli bir şekilde kullanılabilmesidir ve bu noktada da devreye otopark plaka tanıma sistemi giriyor. Bu sistem sayesinde alanların sadece güvenli şekilde kullanılması değil aynı zamanda uzun süre beklenmeden kullanılması da mümkün hale geliyor.

Özellikle çok sayıda kişinin yaşadığı apartman ve sitelerde sabah ve akşam saatlerinde otopark girişlerinde, çıkışlarında uzun süre beklemek zorunda kalmak bir hayli rahatsızlık verici olabiliyor. Bu sorunu ortadan kaldırmak ve giriş çıkışları hızlandırmak için de plaka tanıma sistemlerinin kullanılması yeterli oluyor. Apsiyon tarafından geliştirilen bu sistemin kullanıcılarının bir hayli memnun kaldığını da söyleyebiliriz.

Sistem sayesinde araç plakaları kameralar ile okunuyor. Siteye giriş yapan tüm araç plakalarının kayıt altına alınması da mümkün oluyor. Sadece tanımlı araçların değil tanımsız olan araçların da sisteme girişinin yapıldığını belirtmeliyiz. Dolayısıyla güvenlik bakımından da beklentileri karşılayan bir plaka tanıma sistemi olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. Bu arada sistem üzerinden kara liste oluşturmak da mümkün olabiliyor. Bu konuda daha fazla bilgi almak için Apsiyon internet sitesine tıklayabilirsiniz.