Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Arap Birliği'nin kendilerini Birlikten atabileceğini, ancak Araplıktan atamayacağını söyledi.

Şam Üniversitesinde konuşan ve Suriye devlet televizyonundan canlı olarak yayımlanan konuşmasında Esad, Arap Birliği'nin kendilerini Birlikten atabileceğini, ancak Araplık'tan atamayacağını, çünkü Araplığın bir üyelik olmadığını kaydetti.

Esad, bazı Arap ülkelerinin kendilerini kalben desteklediğini, ancak siyasi olarak desteklemediğini belirterek, bunun "egemenlik" kavramıyla ilgili olduğunu ve Arap ülkelerinin Suriye konusundaki siyasetlerinin birbirinden farklı olduğunu vurguladı.

Arap Birliği'nin üyeliklerini dondurmasının sorun olmadığını, asıl sorunun kimin kaybedeceği olduğunu söyleyen Esad, "Bir vücut kalpsiz yaşayamaz" dedi. Esad, Suriye'nin Arap milliyetçiliğinin kalbi olduğunu ve bu Araplığın sadece ırk kavramına dayanmadığını ifade etti.

Esad, her zaman halka dayandıklarına ve halkın hala kendilerini desteklediğine dikkati çekti.

Beşşar Esad, ülkenin bir komploya maruz kaldığını, silahlı grupların kamu ve özel mülklere zarar verdiğini, terör estirdiğini ve kaos yaratmaya çalıştığını kaydetti.

Suriye'ye yönelik savaşın bir medya savaşı olduğunu ve yüzlerce basın organının Suriye aleyhinde faaliyet gösterdiğini vurgulayarak, buna, son olarak Amerikan ABC televizyonuna verdiği mülakatın tahrif edilmesini örnek gösterdi.