T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından işyerlerine iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini sunmak üzere yetkilendirilen kurumlar Ortak Sağlık Güvenlik Birimi olarak isimlendirilmiştir. Esenyurt OSGB firması, OSGB hizmetleri alanında profesyonel ekibi ile hizmet sağlamaktadır.

OSGB’ler kapsamında iş güvenliği uzmanları, işyeri hekimleri ve yönetmelikte tanımlanmış diğer sağlık görevlileri yer almaktadır. Temel görevleri işyerlerinin iş ve işçi sağlığı ile iş güvenliği alanındaki eksikliklerini belirlemek, kanunlara uygun şekilde düzenlemelere rehberlik etmek, çalışanlara eğitim desteği sağlamak ve dönemlik raporları hazırlamaktır. Esenyurt iş güvenliği firması, 2016 yılından bugüne sektör tecrübeleri ile en doğru yönlendirmeyi sağlar.

OSGB firması görevleri nelerdir?

  • Yasal hak ve sorumluluklar konusunda bilgilendirme yapmak ve farkındalık yaratmak.
  • İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda eğitim vermek.
  • İşverenlerin, iş yerlerinde güvenlik önlemleri alıp almadığı, belirlenen güvenlik önlemlerine uyup uymadığı.
  • İşçilerin can güvenliği riskleri ve bu riskler karşısında alınan tüm tedbirleri belirlemek ve denetlemek.
  • İşverenlerin, iş yerlerinde meydana gelen iş kazaları durumunda neler yaptığını belirlemek.
  • Meslek hastalıklarını ve önlemlerini belirlemek.
  • Kullanılan tehlikeli makine ve aletlerin bakımlarının yapılıp yapılmadığını denetlemek.

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi firmaların faaliyetine ilişkin olarak yaptıkları işlerde bilgilendirme kapsamında, temel iş güvenliği eğitimi 7.04.2004 tarih ve 25426 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan “Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenlik Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” çerçevesinde tüm çalışanların özlük dosyasında bulunması gereken eğitime örnek olarak dizayn edilmiştir. İş güvenliği eğitimi tüm personel için alınmalıdır.”

Hem kanuni yükümlülükleri yerine getirmek hem de işçi ve işi güvence altına almak için Çatalca OSGB firması ile iletişime geçebilirsiniz. Esenyurt, Çatalca ve Küçükçekmece OSGB firması gibi lokasyona yakın alanlarda uzman desteği almak için Ekşioğlu OSGB ile iletişime geçebilirsiniz.

Daha detaylı bilgi almak, diğer hizmetleri incelemek ve daha fazlası için eksiogluosgb.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.