31 Mart 2019 tarihinde yapılan mahalli idareler genel seçiminde Evciler halkının büyük teveccühü ve desteğiyle belediye başkanlığına seçilen Ali Dede Savaş, seçim döneminde verilen sözlerin sırasıyla yerine getirileceğini söyledi.

Evciler’de değişimle birlikte hizmet döneminin başladığına dikkat çeken Başkan Ali Dede Savaş, enkaz devraldık, tamtakır bütçe devraldık gibi mazeretler üretmeden, demagoji yapmadan hizmet edeceklerini belirterek şunları söyledi; “Önceliğimiz toplu konut ve tarımsal sulama olacak. İlçemizde hat safhada konut sorunu var. Gençlerimiz iş olmadığı için ev olmadığı için dışarıya gidiyor. Görüşmeler başladık bile, Allah’ın izniyle TOKİ kanalıyla bu sorunu çözeceğiz” diye konuştu.

Arazi toplulaştırma çalışmalarına değinen Başkan Savaş; “Toplulaştırma çalışmaları devam ediyor. Toplulaştırma biter bitmez kapalı sulama projesini hayata geçireceğiz. Kapalı devre sulama projesini güneş enerji panelleriyle desteklemek suretiyle derin kuyulardan çekilen suyu en ucuz hale getirmeyi düşünüyoruz. Bu ilçemiz adına çok önemli bir proje olacak. Hem sulanabilen alan artacak hem de daha ucuza sulanabilecek. Bu şekilde hayvancılığa da büyük bir destek sağlanmış olacak. Yonca, yulaf, fiğ ve mısır gibi kaba yem bitkilerinin üretim maliyetleri düşürülerek hayvancılığa büyük destek sağlanmış olacak. Ve hayvancılık yapmak isteyen gençlerimizin önü açılmış olacak.

İlçemizde hayvancılık çok yaygın olarak yapılmaktadır. 13 bine yakın büyükbaş ve 11 bine yakın da küçükbaş hayvan mevcudiyetimiz var. Bu konuda organize hayvancılık bölgesi tahsisini sağlayarak hayvancılığı geliştirmeyi planlıyoruz. Bu doğrultuda tarım ve hayvancılığa dayalı sanayicileri ilçemize kazandırmak istiyoruz” dedi.