İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İsrail'in bölgede yeri olmadığını, bir karış Filistin toprağında dahi varlığını sürdüremeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, ''Dünya Kudüs Günü'' dolayısıyla Tahran Üniversitesi bahçesinde yaptığı konuşmada Filistin sorunu ve İsrail'in konumuna değindi.

Ahmedinejad, 'siyonist İsrail rejiminin, bölgeyi sürekli olarak saldırı, tehdit, terör, fitne ve savaş ortamında tutmakla görevli olduğunu' söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, 'siyonist rejimin varlığının, sadede Filistin ve bölge halkının değil, insani değerlerin ve tüm milletlerin aleyhine olduğunu' ifade etti.

İsrail'i 'mikrop ve kanser hücrelerine benzeten' Ahmedinejad, ''Siyonistler, bir karış Filistin toprağında bile kalsalar yeniden hareket alanı ve fırsat bulur ve herkese zarar verirler'' diye konuştu.

Ahmedinejad, ''Tüm Filistin topraklarının kurtuluşu sloganı, kutsal bir slogandır. Filistin ve halkların direnişi, bu hedef tam olarak gerçekleşene kadar bütün gücüyle devam etmeli'' dedi.

Tüm dünyanın, bugün siyonistlerin sadece yağmalamak, öldürmek için var olduklarını bildiğini belirten Ahmedinejad, İsrail'e hitaben 'artık sizin zamanınız bitmiş ve halklar uyanmıştır'' ifadesini kullandı.

Ahmedinejad, 'siyonistlerden geldikleri yere dönmelerini, cinayetlere son vermelerini ve kara dosyalarını daha da karartmamalarını' istedi.

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad şunları kaydetti:

''Bölgemizde ve halklarımız arasında sizlere (İsrail'e) yer yok. Sizler, bir karış Filistin toprağında bile cinayetlerinize devam edemeyeceksiniz.''

Zorba güçlerin tarihteki zayıf dönemlerini yaşadığını savunan Ahmedinejad, düşmanları küçük görmediğini, ancak onların yolun sonuna geldiğini belirtti.