Muş'ta şiddetli tipi nedeniyle kapanan köy yolunda mahsur kalan minibüste bulunan ve aralarında 25 günlük bir bebeğin de olduğu 20 kişi, yaklaşık 3 saat süren çalışmalar sonucu kurtarıldı.

Kent merkezinden aldığı 1'i bebek toplam 19 yolcuyu Korkut ilçesine bağlı Duruca ve Değirmitaş köyleri ve Kaşdibi mezrasına götüren Sait Erol yönetimindeki 49 J 1386 plakalı yolcu minibüsü Karadağ mevkisinde, şiddetli rüzgar ve tipi sonucu yolun kapanması nedeniyle mahsur kaldı.

Kendi çabalarıyla minibüsü hareket ettirmeye çalışan vatandaşlar, başarılı olamayınca İl Özel İdaresinden yardım istendi.

İş makineleriyle yolu açan İl Özel İdaresi ekipleri, yaklaşık 4 saat süren çalışmaların ardından Karadağ mevkisine ulaştı.

Minibüs bulunduğu yerden kurtaran ekipler, daha sonra greyderle yolu açarak minibüse Kaşdibi mezrasına kadar eşlik etti.

Minibüs sürücüsü Sait Erol, ''Karadağ mevkisinde yoğun tipi nedeniyle kara saplandık. Yaklaşık 3 saattir burada bekliyoruz. Aracı hareket ettiremediğimiz için gelecek yardımı bekliyorduk'' diye konuştu.

Minibüsteki yolculardan Duruca köyü fahri imamı Halil Gültekin ise, sabah saatlerinde köyden Muş merkeze geldiklerinde köy yolunun açık olduğunu söyledi.

Rüzgar ve tipi nedeniyle yolun akşam saatlerinde ulaşıma kapandığını vurgulayan Gültekin, ''Minibüsümüz birden kara sağlandı. 3 saattir burada bekliyoruz'' dedi.

25 günlük Nursima adlı bebeğin annesi Beycan Taşdemir de, ''Bebeğin topuğundan kan aldırdıktan sonra köy minibüsüyle dönüşe geçtik. Karadağ Mevkisinde kara saplandık ve 3 saattir burada bekliyoruz. Aşırı soğuktan dolayı kızım ağlamaya başladı'' şeklinde konuştu.