Lavabo Takımı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Banyo ve mutfak dekorasyonunun en önemli parçalarından biri ve odak noktası lavabo takımı. Banyo dekorasyonunun karakteristik yönünü ifade eden lavabo takımlarında doğru seçim, yaşam alanlarının daha ferah, temiz ve iddialı görünüme sahip olmasını sağlıyor. Mutfakta lavabo takımı ise, şık ve güzel bir görünümün anahtarı. Lavabo takımı seçeneklerinin yer aldığı bauzade.com kurucusu Emrah Özdemir, lavabo takımı seçerken dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı.

Banyo büyüklüğüne uygun seçim yapın

Banyo için lavabo takımı seçimi birçok kişinin kararsız kaldığı bir alan. Model olarak, renk olarak ve diğer parçalarla uyum anlamında doğru lavabo takımını seçmek en iyi sonucu veriyor. Emrah Özdemir, ideal banyo takımı nasıl seçilmeli sorusunun yanıtlarını verdi:

Lavabo takımı nasıl seçilir dendiğinde, cevabın herkes için aynı olmadığını söylememiz gerekiyor. Zira, bu konuda ilk belirleyici kriter banyonun büyüklüğü. Beğendiğiniz, renk ve tasarım anlamında size hitap eden bir lavabo, banyonuzla uyumlu olmayabilir. Bu noktada, ilk dikkat edilecek konu banyonun büyüklüğü ile orantılı bir lavabo seçimi. Genellikle büyük banyolarda, geniş denebilecek dolapların üzerinde oval ya da dikdörtgen lavabolar çok ilgi görüyor. Damla lavabo seçenekleri de son dönemde popüler. Küçük banyolarda gömülü lavabolar da tercih edilebilir. Renk konusuna geldiğimizde ise, genellikle banyolarda alanı geniş göstermek için açık renk tonları kullanılıyor. Bu tonlar oldukça ferah bir konsept ortaya koyuyor. Bununla birlikte, banyoda enerjisi yüksek bir ortam inşa edilmek isteniyorsa renklerin ön plana çıktığı banyo dekorasyon fikirleri de uygulanabilir.

Uyumlu modeller tercih edilmeli

Bauzade Kurucusu Özdemir, lavabo seçimiyle ilgili olarak, uyum konusuna da işaret etti ve şu ifadeleri kullandı:

Banyoda ya da mutfakta, tercih edilen lavaboların diğer yapılarla olan uyumu çok önemli. Banyo için konuştuğumuzda, klozet ve diğer eşyaların rengi, tarzı ile uygun bir yapıda lavabo tercih edilmeli. Yine banyolarımızda, çamaşır makinesi dolabı gibi eşyalarla olan uyuma dikkat edilmelidir. Uyum yalnızca renk açısından düşünülmemeli. Dekoratif fikirlerde düşülen yanlışlardan biri sadece renk odaklı bakmak. Geometrik endüstriyel tasarım seçenekleri de uyumun önemli bir parçası. Banyonun büyüklüğü ile uyumlu, diğer eşyalarla da her açıdan uyum barındıran parçalar ev dekorasyonunda öne çıkıyor. Banyoda yer alan beyaz eşyalar, kalebodur ya da fayanslar, duvar rengi, ayna ve çamaşırlık gibi diğer detaylara bütün olarak bakıldığında, lavabo da uyum sağlamalı. İster modern, ister klasik bir tasarım konsepti söz konusu olsun, banyo takımı konusunda evin geneli ile uygun, ferah, iddialı modeller tercih etmeli.

Olay Rize

Doğa ile İç İçe: Tiny House'larla Açık Havada Mükemmel Yaşam Doğa ile İç İçe: Tiny House'larla Açık Havada Mükemmel Yaşam