Özellikle makyaj yapmaya yeni başlayan biriyseniz makyaj malzemelerine yabancı olmanız ve makyaj çantanıza ne koyacağınızı bilmemeniz oldukça normaldir. Bazı insanlar makyajı sadece eyeliner ve rujdan ibaret sansa da makyaj bundan daha fazladır. Her makyaj çantasında bulunması gereken en az 10 ürün vardır. Bu ürünler makyajın temelini oluşturur ve makyaj yapabilmek için yanınızda olmaları neredeyse zorunludur denilebilir.

1. Makyaj Bazı

Makyajın kalıcılığını oluşturan makyaj malzemesi şüphesiz ki makyaj bazıdır. Makyaj bazı sayesinde makyajınız gün boyu kalıcı ve taze görünür. Bu yüzden makyaj bazı bir makyajın en temel makyaj malzemelerindendir diyebiliriz. Fondötenden önce uygulayacağınız makyaj bazı sayesinde gün boyu kalıcı bir makyaja sahip olabilirsiniz. Ancak doğru bir makyaj için burada makyaj bazını fondötenden önce uygulamaya dikkat etmelisiniz.

2. Concealer

Concealer yani kapatıcı makyaj çantanızda kesinlikle olması gereken 10 üründen biridir. Çünkü kapatıcı sayesinde; cildiniz aydınlanır, küçük kusurlarınız gizlenir ve uykusuz bir görünüm yok olur. Bu yüzden aydınlatıcı güzellik için olmazsa olmaz bir üründür. Eğer güzel bir aydınlatıcı arıyor ama emin olamıyorsanız size Mac Pro Longwear Concealer’ı önerebiliriz. Bu kapatıcının kapatıcılık özelliği oldukça yüksek olduğu gibi aynı zamanda kalıcılığı da en üst düzeyde. Hiç şüpheye düşmeden bu kapatıcıyı satın alabilirsiniz.

3. Allık

Yanaklarınıza doğal bir görüntü veren allık yüzünüzün canlı gözükmesi için kullanabileceğiniz en ideal makyaj malzemelerindendir. Hem pratiklik açısından hem güzellik açısından allık kesinlikle bir makyajın olmazsa olmaz parçalarındandır. Sizde her makyajınızda allık kullanarak oldukça doğal bir görünüme kavuşabilirsiniz.

4. Maskara

Bir gözün olduğundan 2 kat daha büyük ve canlı gözükmesi kirpiklerin uzunluğuna ve koyuluğuna bağlıdır. Maskara sayesinde kendinizi en yorgun ve uykulu hissettiğiniz zamanlarda bile gözleriniz uyanacaktır. Maskaranın gözde en güzel durması için alt ve üst kirpiklere eşit ve iki kat olacak şekilde sürülmesi gerekecektir.

5. Eyeliner

Daha belirgin ve genç bir görünüm için eyeliner uygulaması çok yerinde olacaktır. Eyeliner ile bakışlarınız olduğundan güzel ve çekici gözükecektir. İsterseniz kuyruklu, isterseniz sadece ince bir çizgi olarak çekeceğiniz eyeliner’ı kesinlikle makyaj çantanızda bulundurmalısınız.

6. Kaş Malzemeleri

Özellikle son zamanlarda çok popüler olan kabarık kaşların yüzünüzü olduğundan güzel göstereceği de bilinen bir gerçek. Kaş malzemeleri ile doldurduğunuz kaşlarınız, size çok taze bir görünüm kazandıracaktır. Ancak en doğal görünümü yakalamak için kullandığınız kaş kalemi veya pomadını kaşınızın sonundan ortaya doğru hareket ettirin. Eğer kaşlarınız seyrek ise kaş serumu kullanın.

7. Far Paleti

 Görünümünüzü anında güzelleştiren far, bir makyajın güzelliği için oldukça önemlidir. Kullanacağınız çeşit çeşit far paletleri ile isterseniz doğal isterseniz gece görünümüne kavuşabilirsiniz. Far paleti her zaman bir makyaj çantasında olması gereken bir üründür.

8. Pudra

Kalıcı bir makyaj yapabilmenin yollarından biri de pudra kullanmaktır. Pudra sayesinde makyajınızın gün boyu kalıcı ve taze olabilmesini sağlarsınız. Sadece çok az kullanacağınız pudrayla bile oldukça kalıcı bir makyaj elde edebilirsiniz.

9. Highlighter

Daha güzel ve daha ışıl ışıl bir görünüme kavuşmak istiyorsanız highlighter tam da size göre olacaktır. Burnunuzun ucuna ve elmacık kemiklerinizin üzerine süreceğiniz aydınlatıcı sayesinde daha hoş bir makyaj elde edebileceksiniz.

10. Ruj

Makyaj deyince akla gelen ilk ürün şüphesiz ki rujdur. Hiç makyaj yapmasanız bile sadece ruj sürmeniz durumunda yüzünüz olduğundan güzel duracaktır. Bakımlı, parlak ve renkli dudaklar yüzü güzelleştirmenin belki de en zevkli yoludur.