Yapboz adıyla bilinen puzzle parçaların birleştirilmesi sonucunda bir resim elde etmek amacıyla parçalara ayrılan bir oyundur. Görsel bir yeteneği kazanmak ve yeni yetenekler keşfetmek amacıyla küçük çocukların ve aynı zamanda yetişkinlerin de yapboz sayesinde birçok becerisi gelişir. Değişik ebatlarda ve birçok sayıda parçaları olan puzzle, ailecek oynanabilecek eğlenceli bir aktivitedir.

Aynı zamanda bir etkinlik olması sebebiyle hem çocukların hem de yetişkinlerin hobi olarak ve kişisel gelişimini sağlayarak parçaları birleştirmesi gelişimine yarar sağlar. Yetişkinler için olan çok parçalı puzzlelar yüksek bir beceriye sahip olmayı beraberinde getirir. Görsel zeka zorlanarak becerileri geliştiren bu oyun ile oldukça eğlenceli vakit geçirmeniz mümkündür.

Puzzle Zeka Geliştirici Midir?

Birçok beceri kazanmakta oldukça yarar sağlayan puzzle oyunu tüm bireylerde zeka geliştirici bir fayda sağlar. Anlama yeteneği, görsel beceri ve konsantrasyon sağladığı için IQ gelişiminde oldukça etkilidir. Sosyal becerileri ve kişinin beyin hücrelerini olumlu yönde etkileyerek, daha hızlı düşünme yetkisi kazandırır.

Hem zekanın hem de hafızanın ilerlemesi sağlanarak çocuklarda öğrenme süreci ilerletilir. Her zaman eğlenceli bir aktivite olan bu oyun sayesinde kişisel yaşamda birçok öğrenim kazanabilirsiniz. Zamanlama ve problem çözme yeteneğine etki ederek çocukların küçük yaşlardan itibaren dönemsel gelişimlerine katkı sağlar. Bu nedenle parçaları birleştirerek zeka gelişir. Oyuna sahip olmak için https://kidega.com/hobi-kirtasiye/yapboz-puzzle/ sitesine tıklayıp girebilirsiniz.

Formun Üstü

Formun Altı