BM Güvenlik Konseyi-nden çıkacak karar ve Şam-daki saldırılar arasında sıkışan Suriye-de gergin bekleyiş devam ediyor. Güvenlik Konseyi, Arap Birliği tarafından önerilen ve Batı ülkeleri tarafından desteklenen kararı tartışmak için bugün toplanıyor.

Arap Birliği-nin BM Güvenlik Konseyi-ne sunduğu karar metninde, Suriye-de erken seçimin yapılması ve Ulusal Birlik Hükümeti-nin kurulması için Beşşar Esad-ın görevini yardımcısına teslim etmesi çağrısında bulunuluyor.

Suriye-de incelemelerde bulunan ve görevleri askıya alınan Arap Birliği gözlemcilerinin de BM Güvenlik Konseyi-ne Suriye-deki durumla ilgili bir brifing vereceği bildirildi.

Bu arada, diplomatik girişimler sürerken, Suriye-de çatışmalar ve şiddet olayları da devam ediyor. Suriyeli muhalifler, Şam ve Humus-ta Özgür Suriye Ordusu ile Suriye güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda yüzlerce kişinin öldüğünü açıkladı. Muhalifler, Humus-un Kerm El Zeytun mahallesinde katliam yaşandığını belirtti.

Özgür Suriye Ordusu-nun da Şam-da savaş için hazırlık yaptığı kaydedildi. Suriyeli muhalif gruplar, Esad yönetiminin Şam-da büyük bir katliam girişiminde bulunabileceği uyarısında bulundu. Şam banliyölerinde geniş tutuklama eylemlerinin başladığını belirten muhalifler, herkesin tedirgin olduğunu açıkladı.