Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde yapılan Türkiye bayanlar 6. hafızlık yarışmalarının finalinde, İstanbul Pendik'ten katılan Fatoş Kala 1. olurken, Isparta'dan Arzu Yazıcı 2., Trabzon Arsin'den Sibel Araç ise 3. oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrencilerle birlikte, Kütahya Tavşanlı'dan Esma Minaz, Bursa Kestel'den Zeynep Tuba Türkmen, Konya Ereğli'den katılan Güllü Balık, Ankara Altındağ'dan Zeynep Toprak'ın katıldığı Türkiye hafızlık bayanlar finali, geçtiğimiz yılın Türkiye 1.si Tavşanlı'lı Fatma Dündar'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Tavşanlı Müftüsü İlyas Gümüş, hafızlık müessesinin tarihten gelen bir miras olduğunu, bu mirasın devamı ve gayreti içinde olduklarını kaydetti. Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü de hafızlık eğitiminin önemine dikkat çektiği konuşmasında, günün anlam ve önemine belirten bir konuşma yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Eğitim Dairesi Başkanı Dr. Ulvi Ata ise 'Çocuklarımız, Efendimiz'den (sav) vahiy katiplerinin aldığı gibi Kur'an-ı Kerim'i harf harf, kelime kelime ezberleyerek huzura geldiler. Bize barış ve huzur getirdiler. Bu güzellikleri Tavşanlı'da harmanlanacak ve ülkemizin dört bir tarafına taşıyacaklar ve inşallah Ramazan'a bu bereketle ulaşacağız." dedi.

Yarışmaya katılacak öğrencilerle yaptığı toplantıda, din hizmetlerinde görev yapan her bir ferdin mesleğini yaparken heyecanlanması gerektiğini kaydeden Ata, "Efendimiz'e (sav) vahiy geldiğinde heyecanlanmıştı. Tabii ki sizler de heyecanlanacaksınız. Ama Tüm Tavşanlı halkı sizin için dua edecek. Fani alemde bundan daha değerli bir yarışma düşünemiyorum. Efendimiz'in bize emanet bıraktığı bu Kur'an'a sahip çıkabildik mi. Hepimiz bir Fatma Dündar olamayabiliriz ama gücümüz nispetinde o Kur'an'dan hissedar oluruz." şeklinde konuştu.

Manisa Müftülüğü Saruhanlı Eğitim Merkezi Müdürü Osman Eğin, Ankara Eğitim Merkezi Müdürü Bünyamin Albayrak ve Keçiören Kaleba Kız Kur'an Kursu Öğretmeni Şeminur Tekin'den oluşan jüri heyetinin yerlerini almasının ardından, yarışmaya başlayan öğrenciler sırasıyla kurayla belirlenen sayfaları okudu. İzleyicilerin gözyaşları arasında takip ettiği yarışmada jürinin değerlendirme sonuçlarına göre İstanbul Pendik'ten katılan Fatoş Kala 1. olurken, Isparta'dan Arzu Yazıcı 2., Trabzon Arsin'den Sibel Araç ise 3. oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yarışma birincisine 5 bin TL, ikinciye 3 bin 500 TL, üçüncüye 2 bin 500 TL ve tüm yarışmacılara da biner TL para ödülü ve çeşitli hediyeler verildi. Öte yandan, Tavşanlı Belediyesi, tüm yarışmacılara birer dizüstü bilgisayar hediye ederken, Tavşanlı Sivil Toplum Kuruluşları ve esnafı da yarışmacıları adeta ödül yağmuruna tuttu.

Yarışma 1.'si Fatoş Kala'nın ödülünü Diyanet İşleri Din Eğitimi Dairesi Başkanı Dr. Ulvi Ata, yarışma 2.'si Arzu Yazıcı'nın ödülünü Kütahya İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü, 3. olan Sibel Araç'ın ödülünü ise Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler verdi.

Yarışma 1.'si Fatoş Kala, çok mutlu olduğunu ve yarışma için çok çalıştığını kaydetti. Kala, eğitim gördüğü Kur'an Kursu ve kendi adına çok sevindiğini de sözlerine ekledi..