ELEKTRONİK MÜZİK DAVİD GUETTA

Müzik ruhu ve ritminin teknoloji ile buluştuğu cihaz ve elektro enstrümanların yoğun gürültülü bir müzik türü olan elektronik müzik adıyla anılır. 19. yüzyılın sonlarında duyulmaya başlanmıştır.

Alternatif müzik dünyasında birçok rock ve caz albümlerin alt yapısına ev sahipliği yapan bu müzik türü gıdasını cihazların teknolojik tınılarından alır. Bu alanda tahtını kolay kolay rakiplerine bırakmayacak olan isim . Kendisi Fransız asıllı ve mesleği DJ ve prodüktörlüktür.    Kendisine ait bir şirketi bulunmaktadır. Şarkılarını ilk olarak 2001 yılında piyasaya sürdü. Bu alanda azımsanamayacak büyük bir başarıya imza atarak Avrupa ülkelerinde sıralamada birinci olarak yerini almıştır. Çalışmaları ülke sınırlarını aşıp Türkiye de de dinlenmeye başlanmıştır. Kendi dilimizde üstad diye tanımladığımız David GUETTA kendisine bir gece kulübü açıp hem işletmeci hem de müzisyen olarak devam etmekte. DİSKOGRAFİSİ (albümleri) 7 tane bulunmaktadır. Doğum yeri Paris 1967 de dünyaya gelmiştir. GUETTANIN annesi Belçika babası Fas göçmenlerindendir. Dünyan en iyi prodüktörlerinden biri olan sevgili GUETTA Rihanna, Black Eyed Peas, Jennifer Lopez, Kelly Rowland gibi birçok ünlü isimle çalışmıştır.

Toplamda da 4 tane DJ ödülü bulunmaktadır. 1992 yılında CATHY GUETTA ile evlenmiş 2014 senesinde ise boşanmıştır. Ayrılan çiftin iki çocukları vardır. İsimleri Tom Elvis ve Angie dir. 2008 ve 2009 yılları arasında Türkiye ye gelip İstanbul ve Antalya da bulunmuştur.

ELEKTRONİK MÜZİK camiasında adından ve çalışmalarından sıkça söz ettiren prodüktör hayran ve dinleyici kitlesini gün geçtikçe arttırıyor.

David Guetta albümleri indir