Mil-Diyanet Sen Isparta İl Başkanı Mustafa Güner, İsrail’in günlerdir sürdürdüğü Gazze bombalamasıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Güner, açıklamasında Müslümanlara önemli mesajlar verdi. Kudüs coğrafi değil imanı meseledir diyen Güner, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ‘Siyonist İsrail rejimi, HAMAS’a karşı küçük düşürücü duruma düşmesinin intikamını almak için Gazze’yi bomba yağmuruna tutup; hastane, okul, ev ve camiler dâhil bütün sivil  birimlerine saldırarak her zamanki gibi çoluk-çocuk katliamı yapıyor. Katliamın boyutu o kadar büyük ki; Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) dahi İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları altında yaşanan acı durumu dile getirerek acil çağrıda bulunmak zorunda kaldı.

KARALAMA KAMPANYASINI İSRAİL YÜRÜTMEKTEDİR

Son zamanlarda Filistin mücadelesine karşı Türkiye basınında maalesef ciddi bir karalama kampanyası bulunmaktadır. Bu karalama kampanyasını İsrail’in yürüttüğünden asla şüphemiz yoktur. Ne acıdır ki, İsrail’in lehinde Türkiye’de propaganda yürüten gazeteciler ve siyasiler var. Biz, zaten bunların baktıkları pencereden bakmıyor ve bunların söylediklerini tamamen reddediyoruz. Sözde insan hakları savunuculuğu yapanlar, bugüne kadar terör devleti İsrail’in yaptığı çocuk katliamını, fosfor bombası kullanmasını neden görmedi de şimdi Filistin halkının haklı mücadelesi gözüne battı. Bunlar tek taraflı değerlendirmedir ve biz bunu asla kabul etmiyoruz. Çünkü 77 yıl önceki Filistin haritasıyla bugünkü harita arasındaki fark, İsrail’in Filistin’i nasıl işgal ettiğini gözler önüne sermektedir. Bugün çığırtkanlık yapan insan hakları savunucuları, Mavi Marmara saldırısında masum vatandaşlarımız öldürülürken neredeydi? İşte bundan dolayı, bugün konuşulanları hiç dikkate almıyor ve Kudüs yeniden fethedilinceye kadar Filistin davasının savunucusu olacağımızı ifade ediyoruz.

KUDÜS, COĞRAFİ DEĞİL, İMANİ BİR MESELEDİR

Isparta'da Zorunlu Deprem Sigortası Oranı %19,10 Isparta'da Zorunlu Deprem Sigortası Oranı %19,10

İslam ülkeleri İsrail zulmünü izlemekle yetiniyor ve sadece kınamakla kalıyorlar. Bu durum öncelikli olarak kendi kendimizin sorgulamamızı gerektiriyor. İslam dünyası olarak neler yapıyoruz? Ayağa kalkmadan ve kenetlenip yeryüzünde yeni bir denge oluşturmadan nasıl mücadele ederiz Siyonist ve haçlılarla? Bugün, İslam dünyası “Kudüs’ü coğrafi değil, imani bir mesele” olarak görmeli ve bu anlayış ile hareket etmelidir. Çünkü gerek Filistinli kardeşlerimizin gerek Filistin ve Mescid-i Aksa’nın korunması öncelikli olarak Müslümanların görevidir.  İsrail’in yıllardır yaptığı zulüm ve işgali hep beraber iyice kınasak ne yazar? Şiddeti artırılmış söylemlerin ne faydası var? Dolayısıyla Kudüs ve Mescid-i Aksa bilinci olan her Müslüman’ın, slogandan öte Kudüs için elini taşın altına koyması gerekir.

İSRAİL LAFTAN ANLAMAZ, O ANCAK GÜÇTEN ANLAR

Terörist İsrail, Müslüman  dünyanın darmadağın olması ve bir araya gelememesini fırsat bilerek ve bundan cesaret alarak saldırmaktadır. Sadece Gazze’ye, batı Şeria’ya değil, sınır komşusu olan İslam ülkelerine de belli aralıklarla saldırılar düzenlemektedir.  Ama işgalciler; Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın Müslüman dünyanın ortak şehri ve tüm insanlığın ortak davası olduğunu bilmelidir. Mescid-i Aksa bizim ilk kıblemizdir, orada Peygamberimizin (s.a.s) izi vardır, Mescid-i Aksa onurumuzdur, olmazsa olmazımızdır. İsrail şunu iyice bilmelidir ki, can verir, kan döker ve şehit oluncaya kadar  müdafaa ederiz Mescid-i Aksa’yı. Tüm dünya için bir çıban başı olan, huzuru bozan İsrail bilmelidir ki; yaptıkları yanına kar kalmayacak ve bir gece ansızın Mehmetçiğimiz gelerek, bu saldırılarının karşılığını mutlaka verecektir. Bugün, gerektiğinde sınır ötesi harekat gerçekleştiren yöneticilerimiz artık harekete geçmeli ve İsrail’in anladığı dilden konuşmalıdır. İsrail kınamaktan anlamaz, laftan anlamaz; İsrail güçten anlar ve Müslüman Türkiye başta olmak üzere İslam Dünyası İsrail’e gücünü mutlaka göstermelidir.’