Ben anneyim. Beyne ilk işlenecek sözler benim sözlerim, kalbe yerleşecek duygular benim duygularımdır.

 

Ben istersem sevgi, kardeşlik, dostluklar büyütürüm; istersem kinle, düşmanlıkla içini doldururum.Ben sabır ve tahammülüm. Ben en yumuşak ve en sertim. Cesur olmayı nasıl ben öğrettimse, korkuyu da ben sana öğrettim. Ben korkarak sana korkuyu aşıladım. Sevmek, şefkat, dostluk duygularının hepsini ben aşıladım.             

 

Sen ak saçlarım, buruşuk tenim, kaybolan güzelliğim, neşem, ümitlerim karşılığı kazandığım varlıksın. Bunun için kıskanırım seni. Ben saygı bekliyorum. Gönüllerde yer etmeyi isterim. Bu benim en doğal hakkım. Çünkü BEN ANNEYİM. Ve son nefesimde, her zaman “SÜTÜM VE HAKKIM HELAL OLSUN YAVRUM” derim.

 

Seni Sevinçlerin en büyüğü ile ellerime aldım. Hayata alışman, kendi kendine yaşayabilir bir kişi haline gelebilmen için seni sütümle besledim. Geceler boyu baş ucunda bekledim, tenimin sıcaklığıyla ısıttım, şefkatimle sardım.İlk gülüşü, ilk bakışı, ilk heceyi beraber öğrendik.

 

Sana hayatta gerekli dersleri ilk ben verdim. Sana uçmayı ben öğrettim. Dostunu düşmanını ben tanıttım. Senin yüzünden ilk acıları ben duydum. Hiç bir zaman of bile demedim.İlk ağlayışlarını göğsümde dindirdim. İlk kaygılarını birlikte paylaştık. İlk sırrını benle paylaştın.İlk dost beni edindin. Kalbim her zaman seninle çarpıyor yavrum.

 

İşte bunlar yüreği sevgiyle çarpan annenin sözleri. Anneler kutsaldır. Anneler sadece anneler gününde değil her zaman hatırlanmalı, saygı duyulmalıdır.

 

Sevgiler Anneler,  Ellerinizden öpüyor, sağlık mutluluk ve huzur dolu günler diliyorum.