Merkez Bankası'nın Emisyon Genel Müdürlüğü ve Banknot Matbaası Genel Müdürlüğü TL banknot basım sürecini büyük bir hassasiyetle sürdürüyor. Piyasada her gün artış gösteren sahte paralara karşılık yeni önlemler alınırken bu işlemlerde büyük bir gizlilikle yürütülüyor.

Banknotlar üzerinde gerçekleşen bir takım hataların milyonlarca lira değerinde olduğunu biliyor muydunuz? Bazı basım hataları satışa çıkarıldığında hemen rağbet görüyor ve kısa süre içinde birçok teklif alıyor.

Basım hataları, özellikle para koleksiyoncuları için büyük bir avantaj sunar. Nadir ve hatalı paralar, koleksiyonlara değer katar ve genellikle yüksek talep görür. Bu tür paralar, koleksiyonerler için hem önemli hem de heyecan verici bir keşif olabilir

BÜYÜK BİR KAZANÇ KAYNAĞI

Toprak ve Azatçam ailelerinin mutlu günü Toprak ve Azatçam ailelerinin mutlu günü

Genellikle hatalı basım paralarının dolaşımdaki değeri yoktur ve kabul edilmemeleri gereken paralar olarak kabul edilirler. Ancak bu hatalar, koleksiyoncular arasında büyük bir talep gördüğü için oldukça değerlidir. Özellikle nadir olan hatalı paralar, özel koleksiyonlar için büyük bir kazanç kaynağı olabilir.