GÖLDOSK’LU OLMAK AYRICALIK MI?

Robin Sharma güzel bir sözü ile yazıma başlamak istiyorum .

“Çoğu insan ömrünün en güzel yıllarını, bir apartman dairesinin odasında, televizyon seyrederek geçirir. Çoğu insan yirmi yaşında ölür ve seksen yaşında da gömülür..

Etrafımıza şöyle bir bakacak olursak, bu söze uygun yaşayan ölüler o kadar çoktur ki,  anlatmak mümkün değil. 

Can Yücel’in  “Tam Zamanında Yaşamak” şiirinde söylediği gibi;
Yemek de boş içmek de, Hatta yeri gelmeden sevişmek de. Tam zamanında öpmelisin mesela güzel gözlünü, Tam zamanında söylemelisin sevdiğini Gözlerinin içine baka baka.

Iskalamak istemiyorsan hayatı. Haydi şimdi kalk bakalım Silkin şöyle bir At üzerinden hayatın yorgunluğunu, Vakit zannettiğinden daha az Haydi kalk bakalım, 

Şimdi YAŞAMAK ZAMANI...  

Yaşamın tadını çıkaranlarda vardır. Daha önceki yazılarımda da bahsettiğim Göldosk Doğa Sporları Derneğinin faaliyetlerine şöyle bir tekrar değinmeden edemeyeceğim.

Haftanın pazarlarını dolu dolu geçiren ekip, Doğadaki pazar yürüyüşlerinin ardından, her Çarşamba yaptıkları Pazar sunumları ve eğitim çalışmalarının yanı sıra, gelen talepler üzerine farklı iki dala el attılar.

Derneğin Başkan Yardımcısı Oğuz Ecemiş başkanlığında “Göldosk fotoğraf topluluğu” oluşturarak, fotoğraf sanatına düşkün arkadaşların, hem yeteneklerini sergileme hem de bu konuda meraklı arkadaşların yeteneklerini geliştirmek için eğitimler vermeğe başladılar. Ekip elemanları kadrajlarından çıkan fotoğrafları sergileme, yorumlama ve geliştirme imkanı buluyorlar.
 
Ve Göldosk’lular fotoğraf topluluğundan sonra, hepimizin ruhunu besleyen müziğe de el attılar. Göldosk Genel Sekreteri Emine Sarıtoprak başkanlığında “Göldosk Halk Müziği Korosu” kurdular. Katılımın oldukça yoğun olduğu çalışmalar oldukça neşeli geçiyor.Bu topluluklara katılmak için illa ki Göldosk üyesi olmanın gerekmediği topluluğa, evli, bekar, genç, yaşlı, zengin, fakir, eğitim  vb. hiçbir özellik gözetmeden herkesin katılımına açık. Arzu eden herkes katılabilirler.


 
Göldosk’lular toplumumuzda bireylerin eksik kalan taraflarına parmak basıyor. İş ve yaşam stresi için boğulan bireyler, Göldosk’ta bu eksikliklerini gideriyorlar. Stres atıp gönüllerince eğlenen Göldosk’lular hayatı ıskalamadan, zamanında yaşamanın tadını çıkartıyorlar.

IGSİAD Isparta Girişimci Sanayici İşadamları Derneği, Göldosk’a sağladıkları maddi ve manevi katkılarla da,  bu sosyal sorumluluk projelerinin gelişmesine ve hayatta kalıp, yürütülmesinde çok büyük pay sahibidirler.Bu vesile ile bütün İGSİAD yönetimi ve üyelerine de buradan bir kez daha teşekkürlerimizi sunarız.

Göldosk Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Elmacı, “Göldosk Fotograf Topluluğunun” ve “Göldosk Halk Müziği Korosunun” üyelerinin ve  toplumun talepleri doğrultusunda şekillendiğini, faaliyet alanları içindeki her türlü faaliyetlere açık olduklarını belirtti. Yüreğinde insan ve doğa sevgisi olan herkese kapılarının açık olduğunu, faaliyetlerinin www.goldosk.org.tr adresinden takip edebileceklerini belirtti. Göldosk Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Elmacı, hayatınıza yeni bir pencere açmak istiyorsanız, etkinliklere hangi meslekten olurlarsa olsunlar, genç, yaşlı, herkesin katılabileceklerini belirtti.
Bende Göldosk’un kuruluşundan bu güne, katkısı olan, toplumun ihtiyaçlarına cevap verip faaliyetlerini aralık sürdüren yönetim kurulu üyelerine ve tüm Göldosk camiasını tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının kesintisiz devam etmesini canı gönülden diliyorum.

Sağlıcakla kalın.
 [email protected]